14 de juny, 18.30 hores: Conferència sobre la plusvàlua, després de les sentències del Tribunal Constitucional

icasbd formacioUs informem que el dimecres 14 de juny de 2017, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell (Lacy, 15) acollirà una nova conferència del Cicle 2017 organitzat per la Comissió de Formació de l'ICASBD.
 
En aquesta ocasió, la sessió, organitzada de manera conjunta amb el Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de BCN -a través d'IMMOSCÒPIA FORMACIÓ- porta per títol "Anàlisi del contingut de les recents sentències del Tribunal Constitucional sobre l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvàlua): abast i perspectives de futur".
 
La conferència anirà a càrrec del Sr. Jordi Manau i Terrés, advocat, interventor-tresorer d'Administració Local i professor associat de la UB, i de la Sra. Núria Nicolás i Gazulla, llicenciada en dret, agent de la propietat immobiliària i cap de secció de Plusvàlues i de l'Impost sobre Béns Inmobles de l'Ajuntament de Sabadell.
 
Ambdós ponents, amb una llarga trajectòria professional en l'àmbit tributari local, ens donaran una visió de l'estat actual en que es troba l'impost arran de les recents sentències del Tribunal Constitucional, efectuant una anàlisi de les diferents situacions jurídiques en que es poden trobar els contribuents afectats pel pronunciament de l'Alt Tribunal, amb un especial èmfasi en el cas de l'Ajuntament de Sabadell.
 
Com és habitual, aquesta sessió s'ofereix de manera gratuïta per a tots els col·legiats i col·legiades de l'ICASBD.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

Protecció administrativa i penal dels animals a Espanya. Directives europees i dret autonòmic

icasbd dret animalLa Comissió de Defensa del Dret i Benestar Animal de l'ICASBD, juntament amb la Comissió de Formació, ha coorganitzat amb l'ICALP (International Center for Animal Law and Policy) de la UAB un FÒRUM SOBRE DRET ANIMAL que, al llarg de tres sessions, vol apropar-nos a aquesta branca del dret que cada cop té més rellevància en una societat que pren consciència de la figura dels animals no com a mers objectes sinó com a essers sensibles reconeguts per l'article 13 del Tractat de Funcionament de la UE.
 
Aquest Fòrum també representa una gran oportunitat de col·laboració amb l'ICALP, centre pioner a Europa en l'estudi del dret animal i polítiques públiques. Reuneix especialistes dels àmbits del dret, la veterinària, l'humanisme, la biodiversitat, les ciències de la salut, la comunicació i les ciències polítiques. Està dirigit per la catedràtica Marita Giménez Candela, professora del Departament de Dret Públic i Ciències Històrico Jurídiques de la UAB i coordinadora del Màster en Dret Animal i Societat.
 
Aquesta segona sessió, programada pel dia 24 de maig, a les 18:30 hores, ens acostarà al marc normatiu de protecció dels animals. Els encarregats d'impartir la sessió seran els companys advocats, professors associats de l'UAB i membres de la Comissió de Dret de Defensa dels Animals, Carles Lorente Rivera i José Antonio Jiménez Buendía.
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DELS ANIMALS

Campionats socials de Primavera 2017

icasbd activitats collegialsCom ja és tradició per aquestes dates, des de la Comissió d'Activitats Col·legials de l'ICASBD organitzem un any més tot un seguit de campionats socials, que tindran lloc al llarg de les darreres setmanes de maig, i als quals tots i totes esteu convidats/des a participar.
 
En concret, enguany convoquem:
 
XXI CAMPIONAT DE POOL 51
XVIII CAMPIONAT DE FUTBOLÍ (individual i parelles)
XIV CAMPIONAT DE DARDS
 
Com sabeu, la participació en aquests campionats del Col·legi d'Advocats de Sabadell és gratuïta i oberta no només a tots els col·legiats i col·legiades, sinó també a familiars i amics, amb la intenció de compartir, tots plegats, unes estones d'esbarjo, sana competició i rialles que, en definitiva, és del que es tracta.
 
Us adjuntem arxiu amb la inscripció retallable perquè us inscriviu a totes les activitats que desitgeu.
 
Un cop emplenada la butlleta, podeu lliurar-la personalment a les seu cental, enviar-la per fax (93 725 87 84) o per correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ). També podeu trucar per telèfon (93 726 53 55) i inscrivir-vos directament.
 
Cal que us hi inscriviu abans del 23 de maig de 2017, per tal que puguem programar els campionats amb temps.
 
Animeu-vos a participar i engresqueu altres companys/es i amics perquè també ho facin!
 
Recordeu que la inscripció i participació en aquests campionats són gratuïtes i que, com és habitual, es duran a terme a l'Snooker i en horari compatible amb la feina (sempre a partir de les 19 hores).
 
Us hi esperem!
 
Advertiments:
 
• La Comissió es reserva el dret d'anul·lar o modificar qualsevol d'aquests campionats en funció del nombre de participants o d'altres circumstàncies.
• Les dates i horaris concrets de celebració dels campionats es comunicaran als participants tant aviat com es tanquin les inscripcions.
• Premis: trofeus per als primers i segons classificats i medalles de participació per a tothom.
 
COMISSIÓ D'ACTIVITATS COL·LEGIALS

Dijous 18 maig, 18.30 h.: Conferència sobre l'execució de sentències penals

icasbd formacioUs informem que el proper dijous, 18 de maig de 2017, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una nova sessió del cicle de conferències programades per la Comissió de Formació per al 2017.
 
En aquesta ocasió la conferència porta per títol: "ASPECTES PRÀCTICS DE L'EXECUCIÓ DE SENTÈNCIES PENALS", i se centrarà en l'anàlisi de tot un seguit de qüestions pràctiques relacionades amb l'execució de sentències en l'àmbit penal, com ara el règim de suspensió de les penes privatives de llibertat , la revocació de la suspensió, els supòsits en els casos de penes privatives amb responsabilitat civil, la suspensió durant la tramitació de l'indult, l'acumulació de condemnes, la prescripció i el seu còmput, o la substitució de la pena de presó per l'expulsió.
 
La sessió anirà a càrrec de l'Il·lm. Sr. Alberto Varona Jiménez, ex magistrat del Jutjat Penal núm. 3 de Sabadell, i professor de dret penal i processal penal a l'Escola Judicial.
 
Us adjuntem el díptic/avanç de la conferència que, com sempre, la Comissió ofererix presencialment (Sala d'Actes) de manera gratuïta a tots els col·legiats/des de l'ICASBD.
 
També hi ha la possibilitat de seguir la sessió a través del sistema de videostreaming (10 euros).
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ
Guardar

Dijous, 4 de maig: Acte de presentació de la col·lecció de llibres "El Abogado en Sala"

9788490864173Us informem que el proper dijous 4 de maig, a les 18 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà l'acte, organitzat per la Comissió de Formació en col·laboració amb la Comissió de Biblioteca, de presentació de la col·lecció de llibres "El Abogado en Sala", coordinada pel company advocat i exdirector de l'EPPA de Sabadell, Sr. Xavier Felip i Arroyo, que és també autor de dos dels llibres de la col·lecció, editada per Tirant Lo Blanch.
 
Us adjuntem el targetó/invitació a aquesta sessió, que us oferim de manera gratuïta a tots els companys i companyes col·legiats de l'ICASBD.
 
Es prega confirmar l'assistència (Sra. Marta de Cáceres Tel. 93 726 53 55. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ). Confirmacions: fins al 3 de maig. Després de l'acte, s'oferirà una copa de cava.
 
Igualment, en el decurs de l'acte l'obra restarà a disposició de tothom interessat a adquirir-lo, amb un 5% de descompte sobre el preu de venda, prèvia reserva.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ
Guardar

27 d'abril, 16.30 h.: Mini jornada a l'ICASBD sobre usurpació d'immobles: perspectiva penal i civil

icasbdUs informem que el proper dijous, 27 d'abril de 2017, a partir de les 16.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una interessant Mini Jornada, organitzada per la Comissió de Formació, i que tractarà sobre alguns dels aspectes penals i civils més sobresortints que se susciten en la USURPACIÓ/OKUPACIÓ D'IMMOBLES.
 
La primera ponència anirà a càrrec del Sr. Ramón Valls Mallofré, advocat, i se centrarà en la problemàtica penal de la usurpació: estratègies de defensa, instrucció de la causa, el delicte i la seva antijuridicitat.
 
La segona conferència anirà a càrrec del Sr. Marc Remolà Navarro, advocat, que n'abordarà els aspectes civils: desnonament i desallotjament de la finca, implicacions socials, famílies en risc d'exclusió i normativa i criteris jurisprudencials sobre la matèria.
 
Us adjuntem el díptic/avanç d'aquesta Jornada de tarda que la Comissió ofererix presencialment (Sala d'Actes) de manera gratuïta a tots els col·legiats/des de l'ICASBD. Tan sols demanem que pugueu confirmar prèviament l'assistència, tot trucant al Tel. 93 726 53 55 o enviant un correu electrònic a l'adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
 
També s'ofereix la possibilitat de seguir la sessió a través del sistema de videostreaming (15 euros).
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria