Programa Voluntariat per la Llengua: Nova modalitat virtual

logoUs fem a mans, per si és del vostre interès, la informació sobre la campanya del Voluntariat per la Llengua (VxL), un programa per practicar català a través de la conversa, que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.
 
 
Enguany s'ha posat en marxa la modalitat virtual del programa Voluntariat per la llengua (VxL), per tal que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència. D'aquesta manera, els participants poden practicar el català sense estar condicionats pel lloc on visquin o per qualsevol altre motiu. Amb la nova modalitat, el programa de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amplia la seva oferta i les vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món.
 

COMISSIÓ DE LLENGUA CATALANA

29 de març, 18.30 h.: Conferència sobre el delicte contra la salut pública, contorns jurídics i aspectes processals i substantius

icasbd formacioUs informem que el dimecres 29 de març de 2017, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una nova sessió del cicle de conferències programades per la Comissió de Formació per al 2017.
 
En aquesta ocasió la conferència servirà per tractar sobre els diferents contorns jurídics i els aspectes processals i substantius del Delicte contra la Salut Pública, amb una atenció especial a la incidència de les darreres reformes legislatives i el seu tractament jurisprudencial.
 
La sessió anirà a càrrec de l'Il·lm. Sr. José Maria Torras Coll, magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona (Secció 9a, Penal).
 
Us adjuntem el díptic/avanç de la conferència que, com sempre, la Comissió ofererix de manera gratuïta a tots els col·legiats/des de l'ICASBD.
 
També hi ha la possibilitat de seguir la sessió a través del sistema de videostreaming (10 euros).
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

25 de març: II Sortida BTT Sabadell - Castell de Guanta - Sabadell. Us hi esperem!

icasbd activitats collegialsEnguany, i pocs mesos després de la primera edició d'aquesta nova etapa, la Comissió torna a organitzar una bonica activitat que és a l'abast de gairebé tothom: la Sortida en Bicicleta de l'ICASBD.
 
La convocatòria, prevista per al proper dissabte 25 de març de 2017, l'hem dissenyat per cobrir el trajecte Sabadell-Castell de Guanta-Sabadell.
 
Es tracta d'una ruta BTT amb un recorregut prou conegut, d'aproxim. de 30 km (anada i tornada), de dificultat moderada i amb cert desnivell en el que, després de sortir de Sabadell, anirem en direcció a Castellar del Vallés, vorejant el riu Ripoll, per dirigir-nos en direcció a Sentmenat i pujar fins al famós Castell de Guanta.
 
Si voleu conèixer més detalls (mapa, perfil planimètric, etc.) de la ruta i/o descargar-vos l'arxiu (per a iPhone/Android, arxiu Google Earth o Garmin), podeu accedir a través d'aquest enllaç: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=10969434
 
Un cop arribats al Castell de Guanta, recarregarem les piles amb un bon i merescut esmorçar per afrontar després la tornada fins a Sabadell.
 
Lloc trobada: La sortida es farà des de l'estació d'autobusos (Renfe Sabadell Centre), el 25 de març, a les 9 hores.
 
Tots/es aquells/es que hi estigueu interessats a participar, podeu inscrivir-vos ja i fins el 24 de març a la Secretaria de l'ICASBD (Sra. Vanessa Yagües, 93 726 53 55 / C. e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ).
 
Animeu-vos a participar! Us hi esperem !
 
Consells: És important que porteu beguda, tot i que hi ha diverses fonts al llarg del recorregut. També, malgrat que és una ruta senzilla, també s'aconsella portar roba/equipament còmodes i adequades a l'activitat.
 
Advertiment: La participació en aquesta activitat és voluntària i no sotmesa a cap clàusula ni condició. Qualsevol possible responsabilitat derivada d'aquesta participació recau únicament i exclusivament en la persona inscrita (o, en el cas de menors d'edat, en els seus pares o tutors), sense que se'n pugui reclamar al Col·legi d'Advocats de Sabadell pels danys, lesions o perjudicis que el participant pugui ocasionar a un mateix o a tercers.
 
COMISSIÓ D'ACTIVITATS COL·LEGIALS

Curs sobre Mediació Hipotecària: 3 i 4 d'abril

icasbd mediacioUs informem que els propers 3 i 4 d'abril de 2017 les comissions de Mediació i Formació de l'ICASBD organitzen, juntament amb el CICAC, el Curs titulat LA MEDIACIÓ HIPOTECÀRIA A PARTIR DE LES DARRERES REFORMES LEGALS A CATALUNYA.
 
El Curs, que es compon de 4 mòduls (10 hores lectives), tindrà lloc de manera presencial a la Sala d'Acte de l'ICASBD les tardes del 3 i 4 d'abril de 2017 (de 15 a 20 hores), i serà impartit pel Sr. Manel Asta Leiva, advocat i mediador amb una reconeguda experiència professional en els sectors de la banca i la consultoria legal, liderant diferents projectes i equips de treball en aquestes àrees.
 
L'objectiu és que, a partir del desenvolupament teòric de conceptes bàsics propis de la mediació bancària i hipotecària, s'analitzi a fons un cas pràctic (taller pràctic) per identificar i entendre amb una major profunditat tots els conceptes, emprant una metodologia activa i participativa.
 
Us adjuntem el Programa amb la resta de detalls i contingut de les diferents ponències que integren aquest interessant Curs.
 
El preu d'inscripció és de 120 euros per als col·legiat/des, que tots/es els/les que hi estigueu interessats podeu formalitzar directament a la Secretaria de l'ICASBD (Sra. Marta de Cáceres, Tel. 93 726 53 55 / C. e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ).
 
Important per als/les mediadors/es: El seguiment de les 10 hores d'aquest curs computen com a formació continuada en mediació (homologada pel Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya), un requisit reglamentari (40 hores bianuals) que, recordeu, és indispensable per mantenir-se inscrit com a mediador/a en actiu en els Registres del Centre de Mediació.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE MEDIACIÓ

17 de març: jornada sobre aspectes pràctics del Dret de Successions

icasbd formacioUs informem que el proper divendres 17 de març de 2017 tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'ICASBD (C/ Lacy, 15, Sabadell) una interessant Jornada sobre aspectes pràctics del dret de successions.
 
L'objectiu de la Jornada, que consta de 5 ponències que es desenvoluparan en sessions de matí i tarda, és el d'abordar tot un seguit de qüestions pràctiques i efectes que esdevenen en l'aplicació del dret català de successions, si bé anant més enllà d'una òptica exclusiva del dret civil, i ampliant l'anàlisi des d'una visió transversal (aspectes internacionals, de planificació, processals i tributaris).
 
Podeu formalitzar la vostra inscripció tot emplenant la butlleta retallable inclosa al mateix programa, i presentant-la fins el 16 de març de 2017, presencialment a la Secretaria del Col·legi (Lacy, 15, Sabadell), per fax (93 725 87 84) o per correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ).
 
Us adjuntem el programa amb tota l'informació de la Jornada i el contingut de les ponències, alhora que inclou també la butlleta d'inscripció.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

Nou número de la revista col·legial Última Instància

ui 142 portada smJa teniu a la vostra disposició el nou número de la revista col·legial Última Instància, corresponent als mesos de gener i febrer del 2017.
 
Al present número, el 142, trobareu la informació relativa a les eleccions parcials a la Junta de Govern, celebrades el passat desembre, la crònica de les jornades formatives sobre clàusules terra, o les darreres reunions de la Comissió de relacions amb l'Administració de Justícia. Tot això, juntament amb les habituals col·laboracions i propostes d'activitats.
 
Esperem gaudiu d'aquests continguts.
 
- Llegeix la revista en format pdf.
- Llegeix la revista en format flash (format no compatible amb dispositius amb sistema operatiu IOS [iPhone i iPad]).
 
CONSELL DE REDACCIÓ

BancSabadell Professional

 
bancsabadell 
 
 
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria