L’ICASBD acull l’exposició fotogràfica Catalunya Bombardejada

Del 5 al 30 de novembre de 2016 el Casal Pere Quart de Sabadell acollirà la mostra "Catalunya Bombardejada", exposició produïda pel Memorial Democràtic, i realitzada el 2013 per commemorar el 75è aniversari dels bombardejos a Catalunya. La mateixa ha estat cedida al Consell de l'Advocacia Catalana i es podrà veure a la ciutat de Sabadell de la mà de la Comissió de drets humans de l'ICASBD.
 
L'exposició fotogràfica; Catalunya Bombardejada, és un homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals a Catalunya durant els bombardeigs indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya durant la Guerra Civil. Explica, amb imatges i textos, com afectaren els bombardeigs, quins danys comportaren, quina resposta provocaren entre la població civil i què es pretenia amb aquests atacs sistemàtics.
 
L'exposició es podrà veure a la sala 2 del Casal Pere Quart (Rambla, 69, baixos) en horari de visita de dilluns a divendres de 8 a 22 hores, i dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 hores i de 18 a 21 hores.
 
La inauguració oficial de la mostra, a la qual es convida tots els col·legiats/des, està prevista pel proper dimarts 8 de novembre a les 18 hores, amb la presència del nostre degà, Sr. Juan Antonio García Cazorla.
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS
Guardar

II Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana: "La detecció i defensa de víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual"

Logo webEl Consell de l'Advocacia Catalana a través de la seva Comissió de Drets Humans organitza el II Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana que tractarà sobre "La detecció i defensa de víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual" que tindrà lloc a la ciutat de Figueres el 29 i 30 de setembre 2016.
 
El tràfic d'éssers humans és considerat com una de les infraccions penals més greus a escala mundial i una forma moderna d'esclavatge que afecta col·lectius en situació de vulnerabilitat en especial dones, menors d'edat i persones estrangeres en situació administrativa irregular, tot i així la tolerància i permissivitat de la societat davant del fenomen és alarmant.
 
Actualment la crisis de refugiats situa les persones sol·licitants d'asil i refugiades en una situació d'especial vulnerabilitat en front al tràfic d'essers humans tant és així que el passat 12 de maig el Parlament Europeu afirmava que la identificació de les víctimes de tràfic de persones segueix essent un dels aspectes més complexes del fenomen ja que el caràcter enganyós i coercitiu del delicte fa que les víctimes no siguin capaces de reconèixer la seva pròpia vulnerabilitat.
 
L'advocacia té un paper fonamental i es situa en una posició privilegiada en quant a la detecció d'indicis de possibles situacions de tràfic d'éssers humans. Molt especialment en les intervencions en frontera (aeroports, ports, o altres punts fronterers terrestres), centres d'internament d'estrangers i comissaria, però també en intervencions davant menors no acompanyats, explotació laboral, violència domèstica, en relació en persones vinculades a contextos de prostitució o davant la comissió de delictes.
 
Advocades i advocats han de ser capaços d'oferir una assistència legal especialitzada i de qualitat a les persones que més indefenses i desprotegides es troben en la nostra societat ja que els drets humans de les víctimes de tràfic són vulnerats de la forma més extrema.
 
La proposta del Congrés sobre tràfic de persones es planteja com una oportunitat de formació pràctica per l'advocacia catalana en la detecció i protecció d'aquestes víctimes.
 
L' inscripció al Congrés tindrà un preu de 50€ per a les dues jornades (25€ per estudiants fins als 25 anys).
 
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS

Jornada sobre el paper de l’advocacia en la detecció i defensa de les víctimes de tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual

icasbd drets humEl proper dimecres 6 de juliol de 2016, a les 18 hores, la nostra Sala d'Actes acollirà una Jornada emmarcada al cicle "AULA DE DERECHOS HUMANOS" organitzat per la FUNDACIÓN ABOGACÍA ESPAÑOLA, que versarà sobre el paper fonamental de l'advocacia en la detecció de les víctimes de tràfic d'éssers humans, així com en la seva adequada defensa legal. La citada jornada, presentada pel degà del Col·legi d'Advocats de Girona i Vicepresident de Fundación Abogacía, Sr. Carles McGragh, comptarà amb les intervencions de la Sra. Patricia Fernández, advocada especialista en tràfic de persones, i de la Sra. Rosa Cendón, Representant de SICAR, entitat de recolçament a víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual.
 
Els/les assistents a la sessió rebran l'OBSEQUI D'UN USB amb els continguts detallats a continuació: 1. ESTATUT DE LA VÍCTIMA DEL DELICTE; 2. GUÍA DETECCIÓN Y DEFENSA DE VÍCTIMAS DE TRATA; 3. PROTOCOL CATALÀ DE TRÀFIC D'ÉSSERS HUMANS; 4. PROTOCOLO MARCO DE PROTECCIÓN A LAS VÍCTIMAS DE TRATA; 5.TRÍPTIC PER ACTUACIÓ ADVOCACIA; 6.SENTENCIA 137/2006.
 
Com és habitual, aquesta sessió s'ofereix de manera gratuïta per a tots els col·legiats i col·legiades de l'ICASBD.

COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS
Guardar
Guardar

21 de juny: Jornada sobre intervenció penal davant els delictes d'odi i discriminació

icasbd drets hum
icasbd formacio
El proper dimarts 21 de juny de 2016, a les 19 hores, tindrà lloc a la nostra Sala d'Actes una Jornada organitzada conjuntament per la Comissió de defensa dels drets humans de l'ICASBD i la Comissió de Formació que versarà sobre la intervenció penal davant els delictes d'odi i discriminació. La citada jornada, comptarà amb les intervencions del Sr. Miguel Ángel Aguilar García, Fiscal Coordinador de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Servei de delictes d'Odi i Discriminació, i del Sr. Josep Granados, Advocat de SOS Racisme Catalunya.
 
Com és habitual, aquesta sessió s'ofereix de manera gratuïta per a tots els col·legiats i col·legiades de l'ICASBD.
 
A continuació us adjuntem el programa d'aquesta interessant sessió:
 
PROGRAMA
 
Els delictes d'odi i discriminació, constitueixen l'expressió de la intolerància i el rebuig a les persones pel sol fet de ser diferents; en són exemples el racisme, la xenofòbia, l'homofòbia o transfòbia, l'aporofòbia(odi als pobres), la intolerància religiosa en qualsevol de les seves manifestacions (islamofòbia, antisemitisme o cristianofòbia), la misogínia i el masclisme, el menyspreu a persones discapacitades, i altres formes abominables d'odi dirigides contra les persones i basades únicament en el menyspreu a la seva diferència.
 
Aquesta mena de fets constitueixen un atac directe als principis de llibertat, respecte a la dignitat de les persones i als drets que hi són inherents i, en definitiva, als valors superiors que constitueixen el fonament de l'Estat social i democràtic de dret.
 
Ponències:
19:00 - 20:00h: "Intervenció penal davant els delictes d'odi i discriminació", sobre el marc jurídic nacional e internacional, els principals problemes que afecten les víctimes i les pautes d'investigació i enjudiciament dels delictes d'odi i discriminació.
 
Sr. Miguel Ángel Aguilar García. Fiscal Coordinador de la Fiscalia Provincial de Barcelona. Servei de delictes d'Odi i Discriminació
 
20:00-20:45h: "Delictes d'odi i discriminació des de la pràctica"
 
Sr. Josep Granados. Advocat de SOS Racisme Catalunya
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

3 de març: Seminari d’orientació legal en l’àmbit de la dependència

icasbd drets humUs informem que dijous 3 de març, entre les 16 i les 19:30 h., l'ICASBD acollirà un seminari coorganitzat per la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, el Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC) i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya sobre Orientació legal en l'àmbit de la dependència.
 
Al mateix hi intervindran Juan Antonio García Cazorla, degà de l'ICASBD, Albert Conesa, Secretari Tècnic del Consell de l'Advocacia, Eulàlia Barros, Responsable de Torn d'Ofici i Justícia Gratuïta de l'ICASBD, i Josep Morera, Vocal de la Comissió dels Drets de la Gent Gran del Col·legi d'Advocats de Barcelona.
 
La inscripció a l'esmentat seminari, que reiterem començarà a les 16 hores, és gratuïta i es pot formalitzar a través del següent enllaç: Formulari d'inscripció.
 
Podeu trobar més informació sobre el contingut aquí: http://www.tercersector.cat/noticies/seminaris-dependencia
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS

Las personas con discapacidad ante los procedimientos judiciales. Los estándares de la Convención sobre los Derechos de las personas con discapacidad

icasbd drets humEl proper dimecres 24 de febrer de 2016, a les 17 hores, tindrà lloc a la nostra Sala d'Actes una Jornada organitzada conjuntament per la Comissió de defensa dels drets humans de l'ICASBD i la Fundación Abogacía que versarà sobre els drets de les persones amb discapacitat en seu d'un procediment judicial. La citada jornada, presidida pel degà, Excm. Sr. Juan Antonio García Cazorla, i moderada pel Diputat tercer de la Junta de Govern, Sr. Jaime Lapaz Castillo, comptarà amb les intervencions del Sr. José Gazulla, formador en drets de Dincat, Sr. Luís Varea, tècnic del programa Accepta de Dincat, Sra. Leonor Lidón Heras, Delegada del CERMI per a la Convenció de l'ONU i els Drets Humans, i Sr. Andreu Orofino, de la Xarxa de Juristes Plena inclusió.
 
Com és habitual, aquesta sessió s'ofereix de manera gratuïta per a tots els col·legiats i col·legiades de l'ICASBD.
 
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria