12 d'abril. Conferència sobre els drets dels menors en els processos de família i la seva projecció internacional

icasbd drets humUs informem que el proper 12 d'abril a partir de les 18:30h. la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una sessió formativa organitzada per la Comissió de defensa dels drets humans sobre els drets dels menors en els processos de família i la garantia efectiva de l'interès superior del menor davant els Tribunals de Justícia, així com la possibilitat a ser escoltat en els litigis per divorcis dels seus progenitors.
 
La xerrada anirà a càrrec del Magistrat alemany Il·lm. Sr. Volker Bissmaier, expert en aquesta matèria, que ens aproparà a la seva experiència en la intervenció dels menors davant els tribunals alemanys.
 
La sessió està oberta a tota la ciutadania.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS

12 de desembre, 19h: Taula rodona sobre Administració de Justícia: Avenços i resistències de l'aplicació de la perspectiva de gènere

icasbd drets humUs informem que el proper dimarts 12 de desembre, amb motiu de la celebració del Dia mundial dels drets humans, la Comissió per a la defensa dels drets humans de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell celebrarà una taula rodona oberta a tota la ciutadania.
 
La mateixa, que començarà a les 19 hores, versarà sobre la igualtat de gènere i la seva aplicació pràctica en el dia a dia de les professions jurídiques. Així, dones juristes de diferents àmbits exposaran la seva realitat quotidiana per tal de posar en comú les seves experiències i conèixer la realitat de la igualtat de gènere, consagrada a la Declaració Universal dels Drets Humans. L'objectiu últim d'aquesta sessió és iniciar un debat encaminat a elaborar un futur catàleg de propostes de millora, que pugui elevar-se a les diverses instàncies implicades.
 
Reiterar que la sessió es oberta a tota la ciutadania.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DEFENSA DELS DRETS HUMANS

Presentació del sistema de registre, comunicació i alerta de violència institucional

logo-con-titulo-blancoSessió explicativa sobre aquesta nova eina de prevenció i denúncia de maltractaments institucionals
 
Què és?
 
El SIRECOVI, és un sistema de registre, comunicació i alerta de casos de violència institucional a través d'internet, gestionat per l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH) de la Universitat de Barcelona.
 
Qui el pot utilitzar?
 
Les víctimes, els seus advocats/des i les organitzacions de defensa dels drets humans, familiars o amistats de les víctimes.
 
Data i hora: 20 de juny a les 19:00
Lloc: Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell, C/Lacy, 15 Sabadell
 
Taller pràctic sobre l'eina SIRECOVI: Sra. Cristina Garés i la Sra. Natalia Giraldo de l'Equip SIRECOVI i de l'Observatori Penal i dels Drets Humans de la Universitat de Barcelona.
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS

La justiciabilitat del dret a la família (article 39 CE). L'àmbit de defensa dels menors i mecanismes de protecció internacional

icasbd drets humOBJECTIU DE LA JORNADA
 
Ambdues ponències s'emmarquen en les sessions prèvies sobre justiciabilitat de drets socials que les diferents Comissions de DDHH dels col·legis d'advocats catalans estan duen a terme amb vista a la preparació del Congrés que ha de tenir lloc a Terrassa els dies 19 i 20 d' octubre de 2017 sota el títol "La justiciabilitat com a garantia dels drets socials", la fita principal del qual serà l'elaboració d'una guia pràctica sobre la justiciabilitat dels drets socials, com a eina per als operadors jurídics (mecanismes de reconeixement i protecció d'aquest drets que, ara per ara, es consideren de segon ordre a nivell de respecte i protecció -Art. 53.2 CE-).
 
La Jornada, organitzada per la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Sabadell, analitzarà l'article 39 de la Constitució des de l'òptica concreta de la protecció dels infants.
 
DATA I HORA:
 
DIJOUS, 15 DE JUNY DE 2017, DE 18.30 A 20.30 HORES
 
Presencial: SALA D'ACTES DE L'ICASBD (C/ DE LACY, 15, SABADELL)
 
També es pot seguir la sessió pel sistema de Videostreaming
 
1a PONÈNCIA
 
L'interès superior del menor i el dret a ser escoltat. La influència de la Convenció de Drets del Menor en les decisions judicials.
 
 
Ponència:
 
2a PONÈNCIA
 
La legitimació de l'individu davant dels mecanismes internacionals i els drets del menor.
 
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS

L’ICASBD acull l’exposició fotogràfica Catalunya Bombardejada

Del 5 al 30 de novembre de 2016 el Casal Pere Quart de Sabadell acollirà la mostra "Catalunya Bombardejada", exposició produïda pel Memorial Democràtic, i realitzada el 2013 per commemorar el 75è aniversari dels bombardejos a Catalunya. La mateixa ha estat cedida al Consell de l'Advocacia Catalana i es podrà veure a la ciutat de Sabadell de la mà de la Comissió de drets humans de l'ICASBD.
 
L'exposició fotogràfica; Catalunya Bombardejada, és un homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals a Catalunya durant els bombardeigs indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya durant la Guerra Civil. Explica, amb imatges i textos, com afectaren els bombardeigs, quins danys comportaren, quina resposta provocaren entre la població civil i què es pretenia amb aquests atacs sistemàtics.
 
L'exposició es podrà veure a la sala 2 del Casal Pere Quart (Rambla, 69, baixos) en horari de visita de dilluns a divendres de 8 a 22 hores, i dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 hores i de 18 a 21 hores.
 
La inauguració oficial de la mostra, a la qual es convida tots els col·legiats/des, està prevista pel proper dimarts 8 de novembre a les 18 hores, amb la presència del nostre degà, Sr. Juan Antonio García Cazorla.
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS
Guardar

II Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana: "La detecció i defensa de víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual"

Logo webEl Consell de l'Advocacia Catalana a través de la seva Comissió de Drets Humans organitza el II Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana que tractarà sobre "La detecció i defensa de víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual" que tindrà lloc a la ciutat de Figueres el 29 i 30 de setembre 2016.
 
El tràfic d'éssers humans és considerat com una de les infraccions penals més greus a escala mundial i una forma moderna d'esclavatge que afecta col·lectius en situació de vulnerabilitat en especial dones, menors d'edat i persones estrangeres en situació administrativa irregular, tot i així la tolerància i permissivitat de la societat davant del fenomen és alarmant.
 
Actualment la crisis de refugiats situa les persones sol·licitants d'asil i refugiades en una situació d'especial vulnerabilitat en front al tràfic d'essers humans tant és així que el passat 12 de maig el Parlament Europeu afirmava que la identificació de les víctimes de tràfic de persones segueix essent un dels aspectes més complexes del fenomen ja que el caràcter enganyós i coercitiu del delicte fa que les víctimes no siguin capaces de reconèixer la seva pròpia vulnerabilitat.
 
L'advocacia té un paper fonamental i es situa en una posició privilegiada en quant a la detecció d'indicis de possibles situacions de tràfic d'éssers humans. Molt especialment en les intervencions en frontera (aeroports, ports, o altres punts fronterers terrestres), centres d'internament d'estrangers i comissaria, però també en intervencions davant menors no acompanyats, explotació laboral, violència domèstica, en relació en persones vinculades a contextos de prostitució o davant la comissió de delictes.
 
Advocades i advocats han de ser capaços d'oferir una assistència legal especialitzada i de qualitat a les persones que més indefenses i desprotegides es troben en la nostra societat ja que els drets humans de les víctimes de tràfic són vulnerats de la forma més extrema.
 
La proposta del Congrés sobre tràfic de persones es planteja com una oportunitat de formació pràctica per l'advocacia catalana en la detecció i protecció d'aquestes víctimes.
 
L' inscripció al Congrés tindrà un preu de 50€ per a les dues jornades (25€ per estudiants fins als 25 anys).
 
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio 18 19
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria