II Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana: "La detecció i defensa de víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual"

Logo webEl Consell de l'Advocacia Catalana a través de la seva Comissió de Drets Humans organitza el II Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana que tractarà sobre "La detecció i defensa de víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual" que tindrà lloc a la ciutat de Figueres el 29 i 30 de setembre 2016.
 
El tràfic d'éssers humans és considerat com una de les infraccions penals més greus a escala mundial i una forma moderna d'esclavatge que afecta col·lectius en situació de vulnerabilitat en especial dones, menors d'edat i persones estrangeres en situació administrativa irregular, tot i així la tolerància i permissivitat de la societat davant del fenomen és alarmant.
 
Actualment la crisis de refugiats situa les persones sol·licitants d'asil i refugiades en una situació d'especial vulnerabilitat en front al tràfic d'essers humans tant és així que el passat 12 de maig el Parlament Europeu afirmava que la identificació de les víctimes de tràfic de persones segueix essent un dels aspectes més complexes del fenomen ja que el caràcter enganyós i coercitiu del delicte fa que les víctimes no siguin capaces de reconèixer la seva pròpia vulnerabilitat.
 
L'advocacia té un paper fonamental i es situa en una posició privilegiada en quant a la detecció d'indicis de possibles situacions de tràfic d'éssers humans. Molt especialment en les intervencions en frontera (aeroports, ports, o altres punts fronterers terrestres), centres d'internament d'estrangers i comissaria, però també en intervencions davant menors no acompanyats, explotació laboral, violència domèstica, en relació en persones vinculades a contextos de prostitució o davant la comissió de delictes.
 
Advocades i advocats han de ser capaços d'oferir una assistència legal especialitzada i de qualitat a les persones que més indefenses i desprotegides es troben en la nostra societat ja que els drets humans de les víctimes de tràfic són vulnerats de la forma més extrema.
 
La proposta del Congrés sobre tràfic de persones es planteja com una oportunitat de formació pràctica per l'advocacia catalana en la detecció i protecció d'aquestes víctimes.
 
L' inscripció al Congrés tindrà un preu de 50€ per a les dues jornades (25€ per estudiants fins als 25 anys).
 
Programa i inscripcions.
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria