El Parlament de Catalunya insta el govern espanyol a tancar els Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs)

icasbd drets humLa Comissió de defensa dels drets humans de l'ICASBD us informa que el Parlament de Catalunya es va posicionar el passat 2 de juliol, a la seva comissió de justícia i drets humans, a favor del tancament del Centres d'Internament d'Estrangers. La comissió ha aprovat amb els vots favorables de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP una resolució en què insta el govern de l'Estat a que s'obri en el temps més breu possible un procés de tancament progressiu dels CIEs, atès que la normativa vigent no obliga a que existeixin aquests centres.
 
Aquesta ha estat una de les conclusions del grup de treball de revisió del model dels Centres d'Internament d'Estrangers, en el qual la plataforma Tanquem els CIEs, SOS Racisme i la fundació Migrastudium demanaven que el Parlament reclamés el tancament del CIE de la Zona Franca de Barcelona en un termini màxim de sis mesos. Aquestes entitats destaquen, com també ho han fet els grups que hi han votat a favor, que els juristes que han participat del grup de treball apunten que els CIEs es poden tancar avui mateix sense canviar cap punt de la normativa d'estrangeria vigent.
 
Es tracta del primer parlament que aprova una resolució pel tancament de tots els Centres d'Internament, tal com va indicar Andrés García Berrio, de la plataforma Tanquem els CIEs i la campanya Tancarem el CIE. Tots els partits han denunciat la opacitat d'aquests centres, i en especial el de la Zona Franca.
 
La comissió també ha aprovat una proposta de resolució que defensa que la Coordinadora Catalana de Prevenció de la Tortura pugui visitar sense restriccions les presons de Catalunya i s'ha posicionat contra les deportacions exprés i contra les batudes policials amb criteris racials.
 
Des de l'ICASBD no podem més que congratular-nos per la notícia, atès que hem vingut denunciant en repetides ocasions la situació dels anomenats Centres d'Internament d'Estrangers com intolerable, injusta i vulneradora dels drets humans.
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DEL DRETS HUMANS

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria