29 de març, 18.30 h.: Conferència sobre el delicte contra la salut pública, contorns jurídics i aspectes processals i substantius

icasbd formacioUs informem que el dimecres 29 de març de 2017, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una nova sessió del cicle de conferències programades per la Comissió de Formació per al 2017.
 
En aquesta ocasió la conferència servirà per tractar sobre els diferents contorns jurídics i els aspectes processals i substantius del Delicte contra la Salut Pública, amb una atenció especial a la incidència de les darreres reformes legislatives i el seu tractament jurisprudencial.
 
La sessió anirà a càrrec de l'Il·lm. Sr. José Maria Torras Coll, magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona (Secció 9a, Penal).
 
Us adjuntem el díptic/avanç de la conferència que, com sempre, la Comissió ofererix de manera gratuïta a tots els col·legiats/des de l'ICASBD.
 
També hi ha la possibilitat de seguir la sessió a través del sistema de videostreaming (10 euros).
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

17 de març: jornada sobre aspectes pràctics del Dret de Successions

icasbd formacioUs informem que el proper divendres 17 de març de 2017 tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'ICASBD (C/ Lacy, 15, Sabadell) una interessant Jornada sobre aspectes pràctics del dret de successions.
 
L'objectiu de la Jornada, que consta de 5 ponències que es desenvoluparan en sessions de matí i tarda, és el d'abordar tot un seguit de qüestions pràctiques i efectes que esdevenen en l'aplicació del dret català de successions, si bé anant més enllà d'una òptica exclusiva del dret civil, i ampliant l'anàlisi des d'una visió transversal (aspectes internacionals, de planificació, processals i tributaris).
 
Podeu formalitzar la vostra inscripció tot emplenant la butlleta retallable inclosa al mateix programa, i presentant-la fins el 16 de març de 2017, presencialment a la Secretaria del Col·legi (Lacy, 15, Sabadell), per fax (93 725 87 84) o per correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ).
 
Us adjuntem el programa amb tota l'informació de la Jornada i el contingut de les ponències, alhora que inclou també la butlleta d'inscripció.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

Conferència sobre aspectes pràctics de les vistes en els procediments de VIDO

icasbd vido 2Com sabeu, el proper 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora i, d'entre els diversos actes programats per l'ICASBD, la Comissió de Violència Domèstica i de Gènere, juntament amb la Comissió de Formació, ha organitzat una conferència a càrrec de l'Il·lma. Sra. Pilar Nogales Santano, magistrada Jutgessa titular del Jutjat Penal núm. 4 de Sabadell, que ens parlarà sobre "Els aspectes pràctics sobre la vista oral en judicis sobre la violència envers les dones".
 
Desprès de la seva exposició, s'obrirà un col•loqui en el qual podrem exposar els nostres dubtes i altres qüestions d'interès a la magistrada que jutja totes les causes de violència de gènere al nostre partit judicial. Creiem que pot ser una sessió molt interessant. Esperem comptar amb la vostra assistència.
 
Aquesta sessió és gratuïta i oberta a la ciutadania.
 
COMISSIÓ DE VIOLÈNCIA DOMÈSTICA I DE GÈNERE
Guardar

22 de febrer: Conferència sobre dret animal: Orígens i reptes actuals

icasbd dret animalLa Comissió de Defensa del Dret i Benestar Animal de l'ICASBD, juntament amb la Comissió de Formació, ha coorganitzat amb l'ICALP (International Center for Animal Law and Policy) de la UAB un FÒRUM SOBRE DRET ANIMAL que, al llarg de tres sessions, vol apropar-nos a aquesta branca del dret que cada cop té més rellevància en una societat que pren consciència de la figura dels animals no com a mers objectes sinó com a essers sensibles reconeguts per l'article 13 del Tractat de Funcionament de la UE.
 
Aquest Fòrum també representa una gran oportunitat de col·laboració amb l'ICALP, centre pioner a Europa en l'estudi del dret animal i polítiques públiques. Reuneix especialistes dels àmbits del dret, la veterinària, l'humanisme, la biodiversitat, les ciències de la salut, la comunicació i les ciències polítiques. Està dirigit per la catedràtica Marita Giménez Candela, professora del Departament de Dret Públic i Ciències Històrico Jurídiques de la UAB i coordinadora del Màster en Dret Animal i Societat.
 
Aquesta primera sessió, programada pel dia 22 de febrer, 19 hores, tractarà sobre el Dret Animal: orígens i reptes actuals, i anirà a càrrec precisament de la professora Marita Giménez Candela. La relació entre humans i animals és una constant a totes les civilitzacions. Còm ha entès el dret aquesta relació des de la inclusió dels animals com a objectes al Dret Romà, fins a com constitueix un repte per a la nostra societat, és el que s'explorarà en aquesta conferencia. Ens basarem en documents històrics i en casos reals per donar una visió àmplia, actual i dinamitzadora del que constitueix un dels principals reptes de la societat del segle XXI.
 
Tant aquesta com les altres sessions programades, i que aviat anunciarem, són gratuïtes i obertes a la ciutadania.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ
COMISSIÓ DE DEFENSA DEL DRET I BENESTAR ANIMAL

15 de febrer: Conferència a l'ICASBD sobre qüestions pràctiques rellevants en les execucions hipotecàries

icasbd formacioUs informem que el proper dimecres 15 de febrer de 2017, a les 19 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una nova sessió del cicle de conferències programades per la Comissió de Formació per al 2017.
 
En aquesta ocasió la conferència servirà per tractar amb profunditat qüestions i aspectes rellevants directament relacionats amb els procediments d'execució hipotecària, com ara la figura dels fiadors, les cessions del crèdit o els efectes de la recent sentència del TJUE, de 26 de gener de 2017, sobre la clàusula de venciment anticipat.
 
La sessió anirà a càrrec de l'Il·lm. Sr. Guillem Soler Solé, magistrat del Jutjat de 1a Instància núm. 1 de Barcelona, i reconegut autor de nombroses publicacions sobre la matèria.
 
IMPORTANT: Per assistir a aquesta sessió, que us oferim igualment de manera gratuïta, és imprescindible que prèviament confirmeu l'assistència, a l'objecte de poder controlar l'aforament de la nostra Sala d'Actes i d'acceptar reserves només fins que s'esgotin les places disponibles.
 
Podeu formalitzar la vostra reserva/confirmació d'assistència tot enviant un correu electrònic a l'adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

2 de febrer: Conferència sobre els efectes de la sentència del TJUE, retroactivitat clàusules terra (2a. edició)

icasbd formacioUs informem que, degut a l'èxit d'afluència d'assistents (que va motivar que s'esgotés l'aforament de la Sala d'Actes) a la conferència del passat 19 de gener, sobre les repercussions de la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de 21 de desembre de 2016, sobre els efectes retroactius derivats de la nul·litat de la clàusula terra en els préstecs i crèdits hipotecaris, des de la Comissió de Formació hem decidit oferir-vos una reedició de la sessió, pensada especialment per a aquells companys i companyes col·legiats que, tot i acudir-hi, no vau tenir oportunitat de seguir-la, atés que ja no hi havia cap seient disponible a la Sala.
 
Aquesta 2a sessió tindrà lloc el proper dijous, 2 de febrer de 2017, a les 19 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD, i tornarà a impartir-la el nostre company, Sr. José Antonio López Ordóñez, advocat col·legiat de l'ICASBD.
 
IMPORTANT: Per assistir a aquesta sessió, que us oferim igualment de manera gratuïta, és imprescindible que prèviament confirmeu l'assistència (aquells que no vau poder assistir a la primera sessió del passat 19 de gener, tot i que teniu preferència d'accés, TAMBÉ heu d'enviar la confirmació/reserva), a l'objecte de poder controlar l'aforament de la nostra Sala d'Actes i d'acceptar reserves només fins que s'esgotin les places disponibles.
 
Podeu formalitzar la vostra reserva/confirmació d'assistència tot enviant un correu electrònic a l'adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

BancSabadell Professional

 
bancsabadell 
 
 
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria