14 de juny, 18.30 hores: Conferència sobre la plusvàlua, després de les sentències del Tribunal Constitucional

icasbd formacioUs informem que el dimecres 14 de juny de 2017, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell (Lacy, 15) acollirà una nova conferència del Cicle 2017 organitzat per la Comissió de Formació de l'ICASBD.
 
En aquesta ocasió, la sessió, organitzada de manera conjunta amb el Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de BCN -a través d'IMMOSCÒPIA FORMACIÓ- porta per títol "Anàlisi del contingut de les recents sentències del Tribunal Constitucional sobre l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvàlua): abast i perspectives de futur".
 
La conferència anirà a càrrec del Sr. Jordi Manau i Terrés, advocat, interventor-tresorer d'Administració Local i professor associat de la UB, i de la Sra. Núria Nicolás i Gazulla, llicenciada en dret, agent de la propietat immobiliària i cap de secció de Plusvàlues i de l'Impost sobre Béns Inmobles de l'Ajuntament de Sabadell.
 
Ambdós ponents, amb una llarga trajectòria professional en l'àmbit tributari local, ens donaran una visió de l'estat actual en que es troba l'impost arran de les recents sentències del Tribunal Constitucional, efectuant una anàlisi de les diferents situacions jurídiques en que es poden trobar els contribuents afectats pel pronunciament de l'Alt Tribunal, amb un especial èmfasi en el cas de l'Ajuntament de Sabadell.
 
Com és habitual, aquesta sessió s'ofereix de manera gratuïta per a tots els col·legiats i col·legiades de l'ICASBD.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

Protecció administrativa i penal dels animals a Espanya. Directives europees i dret autonòmic

icasbd dret animalLa Comissió de Defensa del Dret i Benestar Animal de l'ICASBD, juntament amb la Comissió de Formació, ha coorganitzat amb l'ICALP (International Center for Animal Law and Policy) de la UAB un FÒRUM SOBRE DRET ANIMAL que, al llarg de tres sessions, vol apropar-nos a aquesta branca del dret que cada cop té més rellevància en una societat que pren consciència de la figura dels animals no com a mers objectes sinó com a essers sensibles reconeguts per l'article 13 del Tractat de Funcionament de la UE.
 
Aquest Fòrum també representa una gran oportunitat de col·laboració amb l'ICALP, centre pioner a Europa en l'estudi del dret animal i polítiques públiques. Reuneix especialistes dels àmbits del dret, la veterinària, l'humanisme, la biodiversitat, les ciències de la salut, la comunicació i les ciències polítiques. Està dirigit per la catedràtica Marita Giménez Candela, professora del Departament de Dret Públic i Ciències Històrico Jurídiques de la UAB i coordinadora del Màster en Dret Animal i Societat.
 
Aquesta segona sessió, programada pel dia 24 de maig, a les 18:30 hores, ens acostarà al marc normatiu de protecció dels animals. Els encarregats d'impartir la sessió seran els companys advocats, professors associats de l'UAB i membres de la Comissió de Dret de Defensa dels Animals, Carles Lorente Rivera i José Antonio Jiménez Buendía.
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DELS ANIMALS

Dijous 18 maig, 18.30 h.: Conferència sobre l'execució de sentències penals

icasbd formacioUs informem que el proper dijous, 18 de maig de 2017, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una nova sessió del cicle de conferències programades per la Comissió de Formació per al 2017.
 
En aquesta ocasió la conferència porta per títol: "ASPECTES PRÀCTICS DE L'EXECUCIÓ DE SENTÈNCIES PENALS", i se centrarà en l'anàlisi de tot un seguit de qüestions pràctiques relacionades amb l'execució de sentències en l'àmbit penal, com ara el règim de suspensió de les penes privatives de llibertat , la revocació de la suspensió, els supòsits en els casos de penes privatives amb responsabilitat civil, la suspensió durant la tramitació de l'indult, l'acumulació de condemnes, la prescripció i el seu còmput, o la substitució de la pena de presó per l'expulsió.
 
La sessió anirà a càrrec de l'Il·lm. Sr. Alberto Varona Jiménez, ex magistrat del Jutjat Penal núm. 3 de Sabadell, i professor de dret penal i processal penal a l'Escola Judicial.
 
Us adjuntem el díptic/avanç de la conferència que, com sempre, la Comissió ofererix presencialment (Sala d'Actes) de manera gratuïta a tots els col·legiats/des de l'ICASBD.
 
També hi ha la possibilitat de seguir la sessió a través del sistema de videostreaming (10 euros).
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ
Guardar

27 d'abril, 16.30 h.: Mini jornada a l'ICASBD sobre usurpació d'immobles: perspectiva penal i civil

icasbdUs informem que el proper dijous, 27 d'abril de 2017, a partir de les 16.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una interessant Mini Jornada, organitzada per la Comissió de Formació, i que tractarà sobre alguns dels aspectes penals i civils més sobresortints que se susciten en la USURPACIÓ/OKUPACIÓ D'IMMOBLES.
 
La primera ponència anirà a càrrec del Sr. Ramón Valls Mallofré, advocat, i se centrarà en la problemàtica penal de la usurpació: estratègies de defensa, instrucció de la causa, el delicte i la seva antijuridicitat.
 
La segona conferència anirà a càrrec del Sr. Marc Remolà Navarro, advocat, que n'abordarà els aspectes civils: desnonament i desallotjament de la finca, implicacions socials, famílies en risc d'exclusió i normativa i criteris jurisprudencials sobre la matèria.
 
Us adjuntem el díptic/avanç d'aquesta Jornada de tarda que la Comissió ofererix presencialment (Sala d'Actes) de manera gratuïta a tots els col·legiats/des de l'ICASBD. Tan sols demanem que pugueu confirmar prèviament l'assistència, tot trucant al Tel. 93 726 53 55 o enviant un correu electrònic a l'adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
 
També s'ofereix la possibilitat de seguir la sessió a través del sistema de videostreaming (15 euros).
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

26 d'abril, 18.30 h.: Conferència sobre efectivitat de la jurisprudència comunitària en l'àmbit dels consumidors

icasbd formacioUs informem que el proper dimecres, 26 d'abril de 2017, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una nova sessió del cicle de conferències programades per la Comissió de Formació per al 2017.
 
En aquesta ocasió la conferència porta per títol: "LA LEC I EL PRINCIPI D'EFECTIVITAT DERIVAT DE LA JURISPRUDÈNCIA COMUNITÀRIA EN L'ÀMBIT DELS CONSUMIDORS", i se centrarà en l'anàlisi del principi de primacia del dret comunitari i el seu encaix en la LEC, després de les recents sentències del TJUE relatives a aquells procediments en els quals una de les parts litigants és un consumidor, i les implicacions que això pot tenir en les execucions hipotecàries i d'altres títols no judicials.
 
La sessió anirà a càrrec del Sr. Jesús Sánchez García, advocat i membre de la Comissió de Normativa de l'ICAB, amb una reconeguda experiència sobre la matèria i del Sr. Vicente Pérez Daudí, professor titular de Dret Processal a la Universitat de Barcelona.
 
Us adjuntem el díptic/avanç de la conferència que, com sempre, la Comissió ofererix presencialment (Sala d'Actes) de manera gratuïta a tots els col·legiats/des de l'ICASBD.
 
També hi ha la possibilitat de seguir la sessió a través del sistema de videostreaming (10 euros).
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ
Guardar

Curs 2017 d'especialització lletrada en Violència de Gènere

icasbd formacioUs adjuntem el programa del CURS D'ESPECIALITZACIÓ LLETRADA EN VIOLÈNCIA DE GÈNERE d'enguany, organitzat pel CICAC, que començarà el proper 18 d'abril de 2017 i que consta de 28 hores de contingut teòric, 6 hores de sessions pràctiques i 2 hores de la prova final avaluadora obligatòria.
 
Us recordem que aquest Curs, organitzat pel Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya, habilita per a l'intervenció lletrada en el torn especial de violència de gènere a aquells/es alumnes que el segueixin en qualsevol dels tres formats: presencial/videoconferència/videostreaming, que hagin assistit presencialment a les 6 hores lectives de sessions pràctiques al Col·legi d'Advocats corresponent i que superin la PROVA FINAL PRESENCIAL OBLIGATÒRIA, que es durà a terme el 20 de juny de 2017.
 
Als alumnes que segueixin el curs exclusivament per la modalitat d'Internet (videostreaming) però que no realitzin ni pràctiques ni prova, se'ls lliurarà un certificat d'inscripció que no habilita per a la intervenció lletrada en el torn especial de violència de gènere.
 
Les sessions, que s'impartiran de manera presencial als col·legis de Mataró, Granollers i Sabadell, es podran seguir també pel sistema de videoconferència a l'ICASBD.
 
Podeu emplenar i enviar des d'avui les vostres butlletes d'inscripció a través de la Secretaria de l'ICASBD (Formació, Sra. Verónica López. Tel. 93 726 53 55. Fax 93 725 87 84, o per c. e., a l'adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. )
 
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria