9 de maig: Conferència sobre competències de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC

icasbd formacioUs informem que el dimecres, 9 de maig de 2018, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una nova sessió del Cicle de conferències programades per la Comissió de Formació per al present 2018.
 
En aquesta ocasió, la conferència tractarà sobre l'àmbit competencial i procedimental de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, abordant aspectes relatius a l'organització del Tribunal, a la competència per conèixer processos en única instància i en segona instància, al nou recurs de cassació autonòmic, o al posicionament de la Secció de Cassació de la Sala en relació amb el nou recurs autonòmic.
 
La sessió anirà a carrec del Sr. F. Xavier Fabregat Vera, advocat, lletrat de l'Administració de Justícia a la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC.
 
Com és habitual, aquesta conferència s'ofereix de manera gratuïta a tots/es els col·legiats/des de l'ICASBD.

Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

26 d'abril i 3 de maig: Curset bàsic de comptabilitat per a juristes

icasbd formacioUs comuniquem que el propers dies 26 d'abril i 3 de maig, de 18 a 20 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà un Curs bàsic de comptabilitat per a juristes, programat per la Comissió de Formació per al present 2018.
 
El curset té com a objectiu facilitar als advocats/des que no tenen un coneixement ampli dels principis comptables, les eines essencials per entendre i interpretar la documentació comptable que, en moltes ocasions, apareix en el sí dels procediments, com ara de família, laborals o el concurs de persona física, entre d'altres, fent d'aquesta manera que tota la informació que se'n deriva dels estats comptables pugui ser copsada i aprofitada en tot el seu abast.
 
Les sessions aniran a càrrec del Sr. Eduard Recasens Martínez, advocat, economista i auditor de comptes.
 
 Tanmateix, si teniu previst assistir-hi, us agrairem que ens ho comuniqueu prèviament (Sra. Verónica López, Tel. 93 726 53 55 / C. e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), per conèixer el núm. d'assistents i oferir les sessions en la sala més adient.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

25 d'abril: Conferència sobre com plantejar correctament un recurs d'apel·lació

icasbd formacioUs informem que el dimecres, 25 d'abril de 2018, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà una nova sessió del Cicle de conferències programades per la Comissió de Formació per al present 2018, en aquesta ocasió coorganitzada amb l'Editorial SEPIN.
 
La conferència, que anirà a càrrec del Sr. Miguel Guerra Pérez, director de SEPIN Proceso Civil i professor de dret processal, versarà sobre tot un seguit d'aspectes a tenir en compte a l'hora de plantejar correctament una apel·lació civil.
 
Qüestions tan importants com ara Novum Iudicium o revisió prioris instantiae, la distinció entre segona instància i apel·lació a l'efecte d'ulteriors recursos, els principis limitadors de l'apel·lació (tantum apellatum tantum devolutum), la reformatio in peius i pendente apellatione nihil innovatur, les resolucions recurribles (supòsits polèmics i resolucions excloses de la doble instància a la llum de la jurisprudència), la legitimació de parts, tercers i intervinents per recórrer, la problemàtica i efectes expansius en els casos de pluralitat de parts actores i codemandades, el requisit del gravamen (cap contra els fonaments de dret?), els supòsits d'estimació de pretensions alternatives i subsidiàries, els continguts bàsics de l'escrit d'interposició, els dipòsits (quantia i esmena en apel·lació), la procedència i improcedència i revisió de la prova en apel·lació, la introducció de fets nous, etc., seran analitzades al llarg d'aquesta interessant sessió, que us recomanem que no us perdeu.
 
Com és habitual, aquesta conferència s'ofereix de manera gratuïta a tots/es els col·legiats/des de l'ICASBD.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

22 de març: Seminari sobre els aspectes civils de la sostracció internacional de menors

icasbd formacioUs informem que el proper dijous, 22 de març de 2018, de 16 a 19 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD acollirà la una nova sessió programada per la Comissió de Formació per al present 2018.
 
En aquesta ocasió, la sessió, que s'ofereix en format Seminari, integrat per dues ponències, té com a objectiu oferir als assistents una aproximació als aspectes civils de la sostracció internacional de menors des d'una visió eminentment pràctica, analitzant aquestes situacions i les conseqüències a què donen lloc.
 
La sessió, que és coorganitzada amb ASIME (Associació de Profesionals contra la Sostracció Internacional de Menors a Espanya), serà impartida per les advocades Sra. Anna M. Vidal Cardona i Sra. Carmen Varela Alvárez, membres d'ASIME.
 
Com és habitual, la Comissió ofereix de manera gratuïta aquesta sessió a tots/es els col·legiats/des de l'ICASBD en el seu format presencial.
 
Aquesta sessió també es pot seguit mitjançant el sistema de videostreaming (en diferit) per la plataforma de formació del CICAC, al preu de 10 €.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

22 de març, 18:30h: Taula rodona sobre discriminació de les dones en l'àmbit laboral

icasbd vido 2Com sabeu, el proper 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora i, d'entre els diversos actes programats per l'ICASBD, la Comissió de Violència de Gènere i Igualtat, juntament amb la Comissió de Formació, ha organitzat una Taula rodona que ens vol apropar al fenòmen de la discriminació de les dones en l'àmbit laboral. I per desenvolupar aquesta xerrada, que millor que quatre companyes i companys advocades i advocats, com són Gloria Altimires Bru i Luís Sánchez Frias, especialistes en dret laboral, Yolanda Franch Crespo, membre de la Comissió de violència de gènere i igualtat de l'ICASBD, i Mercedes Jiménez Mera, una de les lletrades més antigues de l'ICASBD, encara en actiu.
 
L'objectiu final d'aquesta exposició, que tindrà lloc el dijous 22 de març a les 18:30h., és trobar punts en comú que permetin elaborar pautes de conducte aplicables al nostre dia a dia, que puguin ser plasmades en recomanacions i guies professionals. Esperem comptar amb la vostra assistència.
 
Aquesta sessió és gratuïta i està oberta a tota la ciutadania.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE I IGUALTAT

Ajornada fins l'11 d'abril la conferència prevista avui sobre jurisprudència del TJUE en matèria laboral

icasbd formacioUs informem que la conferència sobre la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en matèria laboral i el seu impacte sobre el marc normatiu estatal, prevista per a avui dimecres, 28 de febrer, a les 18.30 hores, la Sala d'Actes de l'ICASBD, s'ha hagut d'AJORNAR, ateses las adverses condicions climatològiques i els problemes de mobilitat que això pot comportar per a molta gent que hi vulgui acudir.
 
La nova data prevista per a aquesta sessió és el proper dimecres 11 abril de 2018, a les 18.30 hores.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria