EJustícia.cat

e justicia cat.png 191393041La plataforma ejustícia.cat és l'extranet del Departament de Justícia per a la comunicació digital entre l'administració i la representació legal dels ciutadans.
 
Aquest portal, serà el que utilitzareu per a presentació de demandes i escrits a l'Administració de justícia de Catalunya.
 
 
Per a suport telefònic o consultes i incidències: 902 006 428
 
Aquest és el telèfon del servei de suport telefònic que el Departament de Justícia ofereix als professionals per atendre les incidències i consultes relatives a les aplicacions següents: Extranet del professional (IAP), Tramitació Telemàtica d'Assumptes (TTA), Assistència Jurídica Gratuïta, Suport Judicial Extern, Lexnet i traductor automàtic.
 
Queden fora de l'abast d'aquest servei les incidències i consultes relatives al programari de base o de gestió, maquinari, perifèrics, línies de comunicació i altres equips propis dels professionals o que no hagi facilitat el Departament de Justícia.
 
Horari d'atenció
 
De dilluns a divendres de 7.30 a 21.30 h
Dissabtes, diumenges i festius de 8.30 a 21.30 h
 
Queden fora de l'abast d'aquest servei les incidències i consultes relatives al programari de base o de gestió, maquinari, perifèrics, línies de comunicació i altres equips propis dels professionals o que no hagi facilitat el Departament de Justícia.

Instruccions per al canvi de correu electrònic ICASBD

icasbd informaticaCom a continuació de l'anterior Circular Núm. 10/2016, t'informem que l'ICASBD ha començat ja el projecte de migració dels comptes d'email col·legial al nou servei de Correo Abogacía.
 
Per autoritzar la migració del teu compte de correu, entra al següent enllaç i emplena el formulari:

 
La data límit perquè emplenis i enviïs el formulari d'autorització és:

23 de novembre de 2016 a les 23:55h

TOTS ELS COMPTES QUE NO MIGRIN AL NOU SERVEI ES TANCARAN ACABAT EL PROJECTE DE MIGRACIÓ. Aquells col·legiats/des que no hagin autoritzat la migració del seu compte i desitgin utilitzar el Correo Abogacía, podran donar d'alta un nou compte, però no podran recuperar les dades del compte no migrat.
 
En aquest formulari et sol·licitaran introduir la teva adreça de correu electrònic col·legial i la seva contrasenya per poder validar que qui autoritza és l'usuari del compte. Si no recordes la teva contrasenya actual, posat en contacte amb el Col·legi per generar una contrasenya nova.
 
Una vegada hagis emplenat el formulari d'autorització de la migració, rebràs un correu electrònic de Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. en el qual t'indicarem la Data de Migració concreta del teu compte, una contrasenya temporal que hauràs de modificar per seguretat i instruccions perquè canviïs la configuració dels teus programes de correu a partir de la data indicada.

CÒPIA D'EMAILS, CONTACTES I CALENDARI ACTUALS
 
- Si actualment tens configurat el teu compte com a IMAP o la fas servir per webmail, durant la migració farem còpia en el teu nou compte de tots els emails, contactes i calendari que tinguis en aquest moment al servidor.
- Si tens configurada el teu compte com a POP, els teus correus, contactes i calendari estaran descarregats al teu ordinador. Quan canviïs la configuració del teu programa de correu, romandran en el teu equip.
 
Si no saps com està configurat el teu compte, consulta l'enllaç:
 
 
DUBTES O CONSULTES?
 
• Accedeix a la web http://correo.abogacia.es on trobaràs resposta als dubtes, a més de manuals i recursos per començar a utilitzar el teu nou compte.
• Suport a l'usuari durant el projecte de migració: Pots trucar al telèfon 900 111 666 o escriure un email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
 
Cordialment,
COMISSIÓ D'INFORMÀTICA ICASBD

LEXNET: L'1 de gener de 2016, Justícia sense paper

logo cabecera lexnet jpgCom saps, el ministre de Justícia ha anunciat que a partir de l'1 de gener de 2016, els professionals de la Justícia i òrgans judicials estaran obligats a utilitzar els sistemes telemàtics existents en l'Administració de Justícia per a la presentació d'escrits i documents i la realització d'actes de comunicació processal, la qual cosa significa que en aquesta data, l'advocat/da haurà d'assumir com una obligació més el compromís d'accés o consulta al sistema de notificacions a través de Lexnet, utilitzant la seva targeta ACA que l'acredita com a advocat. És a dir, que totes les comunicacions i notificacions judicials passaran a realitzar-se de forma electrònica, SENSE QUE SIGUI POSSIBLE FER-HO EN PAPER. En aquest sentit, és també imprescindible actualitzar les dades al cens col·legial, ja que està previst que d'allà surtin les dades de contacte (correu electrònic) per a notificacions que faran servir els jutjats.
 
Lexnet és una plataforma d'intercanvi segur d'informació entre els òrgans judicials i els operadors jurídics que, en el seu treball diari, necessiten intercanviar documents judicials. Per facilitar als lletrats l'ús d'aquest sistema, RedAbogacía ha desenvolupat Lexnet Advocacia, un servei que et permet recollir i gestionar de forma telemàtica les notificacions, així com remetre escrits o demandes als òrgans judicials en els procediments en què no sigui preceptiva la intervenció de procurador.
 
Es tracta d'un servei online disponible 24 hores al dia, 365 dies a l'any, que permet l'organització de les notificacions mitjançant etiquetes, assegurant un major control i un accés ràpid a la informació. Disposa d'una funcionalitat de recerca que facilita la localització del contingut.
 
A més a més, es poden configurar "alertes" que s'envien al teu correu electrònic o per SMS al teu mòbil, informant-te de la recepció de noves notificacions.
 
Lexnet Advocacia garanteix l'autenticitat i integritat de la transició, així com la data i hora d'enviament i recepció. Pots descarregar-te justificants de presentació d'escrits amb plena validesa jurídica.
 
Per a més informació sobre LexNet, pots consultar el següent microsite.
 
El marc normatiu actual sobre l'ús de les tecnologies de la informació en l'Administració de Justícia contempla el deure utilitzar els mitjans electrònics per part dels professionals.(Llei 18/2011 reguladora de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en l'Administració de Justícia. Article 6).
 
Per tot això, és imprescindible que disposis del teu carnet ACA amb signatura electrònica en vigor abans de final d'any. En el cas que no disposis encara del certificat ACA, pots posar-te en contacte amb nosaltres per tal de sol·licitar-lo, be per telèfon (93.726.53.55), be per correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), i t'explicarem com obtenir-lo.

COMISSIÓ D'INFORMÀTICA I TIC

La Autoridad de Protección de Datos concluye que determinadas herramientas de almacenamiento en la nube no son adecuadas para el uso profesional del abogado

icasbd informaticaLa Autoridad Catalana de Protección de Datos (APDCAT) ha resuelto una consulta dirigida por la Comisión de Informática y TIC del Colegio de Abogados de Sabadell (ICASBD) sobre el uso de determinadas herramientas de almacenamiento "en la nube", muy populares en la actualidad, como son por ejemplo Google Drive, Microsoft Onedrive o Dropbox, en el sentido de considerar que las mismas no son adecuadas para la actividad diaria de las abogadas y los abogados.
 
Así, según se puede extraer de la lectura del extenso informe de fecha 28 de marzo de 2014, que ha emitido la máxima autoridad catalana en materia de protección de datos, la adhesión de las empresas prestadoras de estos servicios a los principios del acuerdo "U.S.- E.U. Safe Harbor" presupone que los datos almacenados en los mencionados servicios Google Drive, Microsoft Onedrive o Dropbox, serán tratados con determinadas garantías y condiciones de seguridad. Aún así, y según han comentado los impulsores de la consulta, Antoni Cánovas, presidente de la citada Comisión de Informática y TIC del ICASBD, y el abogado experto en protección de datos y vocal de la misma, Eduard Blasi, estos y otros parámetros de seguridad pueden resultar insuficientes desde el punto de vista de la protección de datos, según apunta el APDCAT. "Tanto es así –apunta Blasi- que el informe concluye que el hecho de disponer de certificaciones o estándares internacionales en materia de seguridad, como pueden ser la certificación ISO/IEC/27001 o equivalente, no garantiza un cumplimiento estricto de las medidas de seguridad que impone la legislación en materia de protección de datos y en cualquier caso las certificaciones tendrán que ir acompañadas de la correspondiente auditoría de protección de datos".
 
El informe apunta una doble vulnerabilidad, según ha matizado el decano del ICASBD, Sr. Juan Antonio García Cazorla, puesto que se refiere tanto al funcionamiento propio de las herramientas objeto de consulta, como las diferentes aplicaciones y plataformas que permiten el acceso y gestión de los contenidos almacenados. "Así, la APDCAT hace especial mención a que estas vulnerabilidades pueden afectar el acceso y confidencialidad de los datos, aspectos cruciales en cuanto a los deberes de custodia que tienen que garantizar los y las profesionales".
 
García Cazorla ha vuelto a apuntar el compromiso de la institución con un correcto cumplimiento de la normativa en materia de protección de datos, tal y cómo demuestran las sucesivas consultas que se están dirigiendo a las autoridades en la materia. "Todo encaminado, como no puede ser de otro modo, a garantizar el mejor servicio a nuestros clientes".
 
En este sentido, la Comisión de Informática y TIC del Colegio de Abogados de Sabadell recomienda a sus abogados escoger servicios de 'cloud' que tengan los servidores en territorio europeo, unas políticas de privacidad claras e incorporen medidas de seguridad estrictas.
 
COMISIÓN DE INFORMÁTICA Y TIC

L’APDCAT conclou que determinades eines d’emmagatzematge al núvol no adequades per a l’ús professional de l’advocat

icasbd informaticaL'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha resolt una consulta adreçada per la Comissió d'Informàtica i TIC del Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD) sobre l'ús de determinades eines d'emmagatzematge "al núvol", molt populars en l'actualitat, com són per exemple Google Drive, Microsoft Onedrive o Dropbox, en el sentit de considerar que les mateixes no són adequades per a l'activitat diària de les advocades i els advocats.
 
Així, segons es pot extreure de la lectura de l'extens informe de data 28 de març de 2014, que ha emès la màxima autoritat catalana en matèria de protecció de dades, l'adhesió de les empreses prestadores d'aquests serveis als principis de l'acord "U.S.-E.U. Safe Harbor" pressuposa que les dades emmagatzemades en els dits serveis Google Drive, Microsoft Onedrive o Dropbox, seran tractades amb determinades garanties i condicions de seguretat. Tot i així, i segons han comentat els impulsors de la consulta, Antoni Cánovas, president de la citada Comissió d'Informàtica i TIC de l'ICASBD, i l'advocat expert en protecció de dades i vocal de la mateixa, Sr. Eduard Blasi, aquests i altres paràmetres de seguretat poden resultar insuficients des del punt de vista de la protecció de dades, segons apunta l'APDCAT. "Tant és així –apunta Blasi- que l'informe conclou que el fet de disposar de certificacions o estàndards internacionals en matèria de seguretat, com poden ser la certificació ISO/IEC/27001 o equivalent, no garanteix un compliment estricte de les mesures de seguretat que imposa la legislació en matèria de protecció de dades i en qualsevol cas les certificacions hauran d'anar acompanyades de la corresponent auditoria de protecció de dades".
 
L'informe apunta una doble vulnerabilitat, segons ha matisat el degà de l'ICASBD, Sr. Juan Antonio García Cazorla, ja que es refereix tant al funcionament propi de les eines objecte de consulta, com a les diferents aplicacions i plataformes que hi permeten l'accés i gestió dels continguts emmagatzemats. "Així, l'APDCAT fa especial menció a que aquestes vulnerabilitats poden afectar l'accés i confidencialitat de les dades, aspectes crucials pel que fa als deures de custodia que han de garantir els i les professionals".
 
García Cazorla ha tornat a apuntar el compromís de la institució amb un correcte compliment de la normativa en matèria de protecció de dades, tal i com demostren les successives consultes que s'estan adreçant a les autoritats en la matèria. "Tot encaminat, com no pot ser d'una altra manera, a garantir el millor servei als nostres clients".
 
En aquest sentit, Comissió d'Informàtica i TIC del Col·legi d'Advocats de Sabadell recomana als seus advocats escollir serveis de 'cloud' que tinguin els servidors en territori europeu, unes polítiques de privacitat clares i incorporin mesures de seguretat estrictes.
 
Podeu consultar aquí el contingut del citat informe.


COMISSIÓ D'INFORMÀTICA I TIC

El Colegio de Abogados de Sabadell desaconseja el uso de WhatsApp entre abogado y cliente

icasbd informatica• El uso de WhatsApp entre abogado y cliente, cada vez más común entre los jóvenes letrados.
• Las sanciones pueden llegar hasta 300.000 euros, en los casos más graves.
 
Sabadell, Barcelona. –El avance de las nuevas tecnologías ha incorporado unos nuevos sistemas de comunicación entre profesionales, entre ellos la comunicación a través de aplicaciones de mensajería instantánea, como WhatsApp. Esta empresa norteamericana con sede en California nació en 2009 y en poco tiempo ha conseguido llegar a usuarios de la mayoría de países del mundo.
 
Estos últimos dos años la Comisión de Informática y TIC del Ilustre Colegio de Abogados de Sabadell (ICASBD) ha advertido un notable aumento en el uso de estas aplicaciones en el ámbito profesional de los abogados, especialmente entre los más jóvenes:"Son más partidarios de utilizar herramientas tecnológicas como WhatsApp en su día a día", señala el Presidente de la agrupación de Jóvenes Abogados de Sabadell y miembro de Comisión de Informática y TIC del ICASBD, Jaume Rocabert.
 
A raíz de ello, la agrupación de Jóvenes Abogados de Sabadell decidió plantear una consulta formal ante la Autoridad Catalana de Protección de Datos (APDCAT) para que ésta se pronunciase sobre los riesgos que supone el uso de la aplicación WhatsApp en el ámbito profesional de las relaciones entre el abogado y el cliente.
 
Riesgos de WhatsApp
 
El reciente Dictamen elaborado por la APDCAT pone de manifiesto la existencia de diversas vulnerabilidades en la aplicación respecto de la normativa de protección de datos que podrían poner en evidencia las conversaciones de los abogados con sus clientes.
 
En enero de 2013 las Autoridades de Protección de Datos de Canadá y Holanda publicaron unos informes en los que se detectaban una serie de deficiencias por lo que respecta al tratamiento de los datos que efectúa la aplicación. Sin embargo, hasta la fecha ninguna Autoridad de Protección de Datos se había pronunciado sobre la responsabilidad que adquiere un profesional cuando utiliza el WhatsApp como una herramienta corporativa. En este sentido, de conformidad con lo establecido en el informe de la APDCAT, el abogado tiene un grado de responsabilidad específico respecto el tratamiento de los datos de sus clientes, que incluye la elección de los canales de comunicación más adecuados.
 
Posibles sanciones a abogados
 
Los abogados, al igual que otros colectivos profesionales, tratan datos sensibles que pueden incluir datos de salud o datos relativos a la comisión de infracciones administrativas o penales. En la medida en que la normativa requiere la incorporación de determinadas medidas de seguridad al tratar estos datos, el abogado deberá verificar que los medios que utiliza para intercambiar información con sus clientes son seguros. En este sentido, al APDCAT desaconseja encarecidamente el uso de WhatsApp para esta finalidad ya que no cumple con la seguridad exigida por la normativa de protección de datos.
 
No seguir estas recomendaciones podría salirle muy caro a los letrados. El abogado que use medios de comunicación no segura se arriesga a sanciones que pueden llegar a 300.000 euros en los casos más graves. "Con este Dictamen queda reflejada la inseguridad de WhatsApp y, por tanto, los abogados deberían optar por utilizar medios más seguros y no tan vulnerables", apunta Juan Antonio García Cazorla, decano del ICASBD.

Llegir més...

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio 18 19
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria