LEXNET: L'1 de gener de 2016, Justícia sense paper

logo cabecera lexnet jpgCom saps, el ministre de Justícia ha anunciat que a partir de l'1 de gener de 2016, els professionals de la Justícia i òrgans judicials estaran obligats a utilitzar els sistemes telemàtics existents en l'Administració de Justícia per a la presentació d'escrits i documents i la realització d'actes de comunicació processal, la qual cosa significa que en aquesta data, l'advocat/da haurà d'assumir com una obligació més el compromís d'accés o consulta al sistema de notificacions a través de Lexnet, utilitzant la seva targeta ACA que l'acredita com a advocat. És a dir, que totes les comunicacions i notificacions judicials passaran a realitzar-se de forma electrònica, SENSE QUE SIGUI POSSIBLE FER-HO EN PAPER. En aquest sentit, és també imprescindible actualitzar les dades al cens col·legial, ja que està previst que d'allà surtin les dades de contacte (correu electrònic) per a notificacions que faran servir els jutjats.
 
Lexnet és una plataforma d'intercanvi segur d'informació entre els òrgans judicials i els operadors jurídics que, en el seu treball diari, necessiten intercanviar documents judicials. Per facilitar als lletrats l'ús d'aquest sistema, RedAbogacía ha desenvolupat Lexnet Advocacia, un servei que et permet recollir i gestionar de forma telemàtica les notificacions, així com remetre escrits o demandes als òrgans judicials en els procediments en què no sigui preceptiva la intervenció de procurador.
 
Es tracta d'un servei online disponible 24 hores al dia, 365 dies a l'any, que permet l'organització de les notificacions mitjançant etiquetes, assegurant un major control i un accés ràpid a la informació. Disposa d'una funcionalitat de recerca que facilita la localització del contingut.
 
A més a més, es poden configurar "alertes" que s'envien al teu correu electrònic o per SMS al teu mòbil, informant-te de la recepció de noves notificacions.
 
Lexnet Advocacia garanteix l'autenticitat i integritat de la transició, així com la data i hora d'enviament i recepció. Pots descarregar-te justificants de presentació d'escrits amb plena validesa jurídica.
 
Per a més informació sobre LexNet, pots consultar el següent microsite.
 
El marc normatiu actual sobre l'ús de les tecnologies de la informació en l'Administració de Justícia contempla el deure utilitzar els mitjans electrònics per part dels professionals.(Llei 18/2011 reguladora de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en l'Administració de Justícia. Article 6).
 
Per tot això, és imprescindible que disposis del teu carnet ACA amb signatura electrònica en vigor abans de final d'any. En el cas que no disposis encara del certificat ACA, pots posar-te en contacte amb nosaltres per tal de sol·licitar-lo, be per telèfon (93.726.53.55), be per correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), i t'explicarem com obtenir-lo.

COMISSIÓ D'INFORMÀTICA I TIC

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria