Els ajuntaments manifesten el seu suport al rebuig de l’ICASBD contra el jutjat únic provincial sobre clàusules terra

icasbdUs informem que alguns ajuntaments de la nostra demarcació han manifestat, en virtut dels oportuns acords dels equips de govern municipals, el seu ple suport al Col·legi d'Advocats de Sabadell i el seu rebuig a l'Acord del Consejo General del Poder Judicial -CGPJ- pel qual s'ha centralitzat en un únic Jutjat provincial, el núm. 50 de Barcelona, la tramitació, de manera exclusiva, de totes les demandes dels consumidors en matèria de clàusules terra i altres reclamacions per despeses financeres derivades de la formalització d'hipoteques.
 
Aquesta "provincialització" en un únic òrgan judicial esdevé, com ja va denunciar el Col·legi des del mateix moment de la seva aprovació, una mesura inacceptable, tant per la seva excepcionalitat, com perquè resulta dissuasiva i perjudicial per als ciutadans i ciutadanes residents a la nostra demarcació i que vulguin iniciar accions legals sobre aquesta matèria, que es veuen en l'obligació de desplaçar-se a Barcelona, amb les dificultats i el sobrecost que això comporta en molts casos.
 
Així ho han entès també els ajuntaments de Palau-solità i Plegamans o Santa Perpètua de Mogoda, que coincideixen plenament amb l'ICASBD en que la mesura implementada pel CGPJ busca afavorir, un cop més, el sector bancari, pervertint fins a l'extrem la Justícia de proximitat i perjudicant la part més feble, el consumidor.
 
A més a més, l'allau de reclamacions que van a parar a un Jutjat que ha nascut col·lapsat, perquè de cap manera podrà tramitar i resoldre en un temps raonable tota aquesta quantitat de demandes, motivarà que s'eternitzin els procediments i les resolucions, en detriment dels drets dels ciutadans afectats.
 
Els al·ludits consistoris denuncien i reclamen a les autoritats governatives i al poder judicial, en línia amb el manifestat pel Col·legi d'Advocats de Sabadell, que, en comptes de centralitzar la justícia i concentrar aquest jutjat únic a Barcelona sota l'excusa d'una pretesa especialització, el que cal és crear nous òrgans allà on hi fan falta, com ara Sabadell i Cerdanyola, i/o dotar els ja existents dels recursos humans i materials necessaris per descongestionar-los.
 
LA JUNTA DE GOVERN

Última hora: Reobertura de les plantes 1 a 8 de l'edifici dels jutjats de Sabadell

icasbdBenvolguts/des companys/es,
 
Us informem que, segons ens acaben de comunicar des de Gerència de l'Edifici Judicial de Sabadell, a partir de les 10.40 hores d'avui dijous ha quedat restablerta l'activitat a totes les plantes de l'esmentat edifici dels Jutjats, de manera que, hores d'ara, el servei sembla que està normalitzat a tot l'immoble.
 
Segons la mateixa font, el Departament de Justícia va recórrer l'acta d'Inspecció de Treball que va decretar ahir paralització de l'activitat a les plantes 1 a 8, i aquest recurs ha estat acceptat i revocada l'ordre de paralització.
 
Si ens arriben més notícies o informació sobre l'evolució d'aquesta incidència als Jutjats de Sabadell, us la farem arribar de forma immediata.
 
Cordialment,
 
LA JUNTA DE GOVERN

Última hora: Clausura temporal de les plantes 1 a 8 de l'edifici dels Jutjats de Sabadell

icasbdUs comuniquem que, segons hem pogut saber de forma no oficial, ahir a la tarda va ser presentat un recurs per part del Departament de Justícia contra l'ordre de tancament dels Jutjats de Sabadell dictada per Inspecció de Treball i que us anunciàvem mitjançant l'anterior Circular 17/17.
 
L'ICASBD, també extraoficialment, ha estat informat que l'esmentat recurs contra la clausura ha estat estimat i que la mateixa serà revocada en breu, un fet que, insistim, encara no ens ha estat comunicat formalment.
 
No obstant això, personat el degà a la seu judicial, podem confirmar que hores d'ara les plantes 1 a 8 dels jutjats de Sabadell romanen tancades i l'accés a l'edifici habilitat exclusivament a les plantes no afectades per la clausura anunciada.
 
Tan bon punt tinguem més informació, sigui tant del reinici de l'activitat com del tancament definitiu, us la farem arribar de forma immediata.
 
Cordialment,
 
LA JUNTA DE GOVERN

El Col·legi d’Advocats alerta de les inadmissibles condicions de treball als jutjats de Sabadell, arran de la onada de calor

junta-governL'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD) ha denunciat les greus condicions de treball que estan afectant les instal·lacions de l'edifici judicial de Sabadell en els darrers dies, arran de la onada de calor que pateix el país. Les avaries als sistemes de ventilació i aire condicionat, sumades a la configuració d'un edifici amb façanes de vidre i sense finestres i, en conseqüència, sense possibilitat de ventilació natural, estan provocant que, en alguns casos, s'arribi a temperatures de més de 30 graus a l'interior.
 
Aquestes circumstàncies estan afectant, no només tots els funcionaris i resta d'operadors jurídics que hi treballen (jutges, fiscals, etc.), sinó també els advocats i advocades que hi accedeixen diàriament, així com els centenars de ciutadans i ciutadanes que fan ús d'aquestes instal·lacions.
 
Davant d'aquesta situació, totalment inadmissible, la Junta de Govern de l'ICASBD ha acordat, per unanimitat, que en el supòsit que algun jutjat ofereixi la possibilitat de suspensió d'alguna vista, judici o acte jurisdiccional, o en el cas que algun advocat o advocada col·legiat a l'ICASBD sol·liciti la suspensió per incomoditat greu pròpia o del seu client derivada de la temperatura excessiva, el Col·legi d'Advocats de Sabadell atorgarà l'emparament col·legial al lletrat o lletrada que es tracti en el supòsit que es produís qualsevol reclamació en contra seva.
 
Al marge de les solucions provisionals que es puguin estar adoptant, com ara col·locar ventiladors, avançar l'hora de celebració de les vistes, o fer ús prioritari d'aquelles sales menys exposades als efectes del sol, "aquestes deficiències a les infraestructures judicials de Sabadell no fan més que posar de manifest la necessitat d'un nou edifici judicial per a la ciutat, com venim reivindicant històricament des del Col·legi d'Advocats", apunta Manolo Hernández, degà de la institució. De fet, en una recent reunió amb l'Alcalde de Sabadell, Juli Fernández, s'ha tornat a posar sobre la taula aquesta qüestió que, a la vista del deteriorament de l'actual equipament, resulta de màxima prioritat.
 
LA JUNTA DE GOVERN

La Junta de Gobierno del Colegio de Abogados de Sabadell solicita la dimisión del Presidente de la Mutualidad de la Abogacía, Enrique Sanz Fernández-Lomana

icasbdAnte el hecho confirmado de que la Mutualidad de la Abogacía ha perdido 54 millones de euros en acciones como consecuencia de la absorción del Banco Popular por parte del Banco Santander por el precio simbólico de un euro, la Junta de Gobierno del Ilustre Colegio de Abogados de Sabadell (ICASBD) acordó por unanimidad en sesión celebrada ayer, solicitar formalmente el cese o la dimisión de los responsables de dicha pérdida, tanto técnicos como directivos, con el Presidente de la entidad mutual Enrique Sanz Fernández-Lomana al frente.
 
La Junta del ICASBD considera que todos los clientes, inversores y accionistas del Banco Popular, disponían o podían disponer de información suficiente que hiciera prever un más que posible desenlace negativo que afectara a sus depósitos e inversiones en esta entidad financiera. Dicha información motivó que muchos de esos clientes procuraran poner a buen recaudo sus fondos antes de la citada venta, cosa que no han sabido hacer los responsables de la Mutualidad de la Abogacía.
 
Es más, la información relativa a la pérdida de esos fondos se mantuvo oculta a los socios protectores y a los mutualistas hasta la Asamblea General del pasado 17 de junio, evitando así que pudieran posicionarse o exigir responsabilidades en sede de la misma.
 
A la vista de estos hechos, la Junta del ICASBD considera que la decisión de mantener la cartera de 54 millones de euros a lo largo de todo el tiempo que ha durado la crisis del Banco Popular era una decisión que, cuando menos, se antoja imprudente y arriesgada. Resulta evidente, pues, que ha sobrado negligencia o faltado la diligencia debida en la gestión de esta inversión y, en consecuencia, los responsables de dicha gestión, con el Presidente al frente, deben ser cesados o dimitir.
 
La Junta del ICASBD ha adoptado este acuerdo de forma unánime en su condición de socio protector de la Mutualidad y en defensa de los intereses de los centenares de abogados de la corporación que tienen la condición de mutualistas.
 
El ICASBD no va a contribuir a crear falsos alarmismos, ni a poner en duda la rentabilidad y solvencia de la Mutualidad. Pero una pérdida de 54 millones de euros de fondos aportados por los mutualistas no puede ni debe minimizarse ni esconderse tras otros resultados, porcentajes o ratios de solvencia, sin que la reacción de la Mutualidad pueda limitarse a anunciar que se estudia ejercitar acciones contra terceros para intentar recuperar parte del dinero perdido, ya que se trata de un hecho de extrema gravedad.
 
LA JUNTA DE GOBIERNO

 

El Colegio de Abogados de Sabadell continúa con su campaña contra los juzgados uniprovinciales en materia de cláusulas suelo

icasbdLas actuaciones incluyen contactos con parlamentarios europeos
 
En la línea ya manifestada desde el anuncio de la puesta en funcionamiento de juzgados exclusivos en materia de condiciones generales incluidas en contratos de financiación con garantías reales inmobiliarias cuyo prestatario sea una persona física, materializada mediante Acuerdo de 25 de mayo de 2017 de la Comisión Permanente del Consejo General del Poder Judicial, el Colegio de Abogados de Sabadell (ICASBD) continúa manifestando su oposición frontal a esta medida, que perjudica de forma flagrante a los ciudadanos y ciudadanas que, en su condición de consumidores y usuarios, ven dificultada la defensa de sus derechos legítimos y quebrado el principio de proximidad de la Justicia.
 
En este sentido, desde el ICASBD se ha iniciado una campaña de conversaciones a diferentes niveles para revertir esta situación injusta. De entrada, ha recabado el apoyo de los 14 ayuntamientos que componen los partidos judiciales de Sabadell y Cerdanyola del Vallés, para que los plenos de los consistorios aprueben sendas mociones de rechazo a esta sustracción al derecho a la tutela judicial efectiva y al juez predeterminado por la ley, principios básicos de nuestro estado de derecho.
 
Igualmente, Manolo Hernández, decano de la corporación colegial, ha contactado con varios parlamentarios europeos de los grupos políticos españoles con presencia en Bruselas para trasladarles, no sólo esta problemática concreta que afecta a la respuesta judicial a las condiciones generales de la contratación bancaria, sino también lo que ha supuesto la aprobación del Real Decreto-ley 1/2017, de 20 de enero, de medidas urgentes de protección de consumidores en materia de cláusulas suelo, "que más que proteger a los consumidores ha buscado pervertir el sentido de la sentencia del Tribunal de Justicia de la UE, que por lógica imponía la devolución de las cantidades abonadas indebidamente por parte de los usuarios, sin paliativos, y por supuesto sin necesidad de crear este laberinto legal que sólo beneficia a la banca".
 
©Ilustre Colegio de Abogados de Sabadell.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria