L'ICASBD s’oposa frontalment al pla de jutjats uniprovincials en matèria de clàusules terra

icasbdUs informem que la Junta de Govern de l'ICASBD ha acordat manifestar públicament la seva oposició frontal al Pla del Consejo General del Poder Judicial mitjançant el qual es destinaran únicament 54 jutjats a tot Espanya per atendre, de manera exclusiva, totes les reclamacions dels consumidors en matèria de clàusules terra.
 
El nostre degà ha participat activament en la redacció del Manifest que des del CICAC també s'ha fet públic en contra d'aquesta provincialització dels òrgans judicials encarregats d'atendre les reclamacions dels consumidors contra les entitats bancàries, i s'ha mostrat taxatiu i contundent: "Una mesura com aquesta resulta inacceptable; primer, per la seva excepcionalitat, del tot injustificable; i segon, per resultar enormement perjudicial per als ciutadans i ciutadanes que vulguin iniciar accions legals en aquesta matèria".
 
La conclusió, segons el Sr. Hernández Martín, és clara: la mesura busca beneficiar, un cop més, el sector bancari. "Amb una mesura com aquesta es perverteix fins a l'extrem la Justícia de proximitat, perjudicant la part més feble en benefici dels bancs. El ciutadà haurà de desplaçar-se si vol exercir el seu dret d'accés als tribunals, amb les dificultats i el sobrecost que això comporta en molts casos. Sense cap dubte, una mesura dissuasiva".
 
A més a més, les reclamacions en contra d'aquestes entitats aniran a parar a jutjats que naixeran col·lapsats i que no les podran resoldre en un temps raonable, eternitzant-se els procediments i les resolucions.
 
D'altra banda, la dotació d'aquests òrgans -amb jutges en pràctiques al capdavant dels mateixos que difícilment poden justificar la seva pretesa especialització- esdevé un altre punt lamentable.
 
Tal com ha anunciat el Consell de l'Advocacia Catalana, els advocats i advocades catalans pensen recórrer per la via contenciosa administrativa aquesta mesura que des de Sabadell qualifiquem de vergonyosa i que, a més a més, s'ha pres sense comptar en cap moment amb l'opinió del nostre sector professional.
 
Des de l'ICASBD confiem que s'aconsegueixi la retirada d'aquesta iniciativa, emprenent totes les accions possibles encaminades a aquest objectiu.
 
Cordialment,

LA JUNTA DE GOVERN

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria