L'ICASBD demana la Dimissió del Conseller de Justícia

dimissio_cons_justicia
L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell va demanar el passat 25 de juliol la dimissió del Conseller de Justícia de la Generalitat, Josep Maria Vallès. El motiu no és altre que la presentació per part del Departament de Justícia del document titulat 'La Justícia Gratuïta a Catalunya', que planteja una modificació radical de l'actual model d'assistència jurídica gratuïta de Catalunya.
 
El nostre degà va expressar la negativa rotunda al canvi de model ja que l'actual sistema és el que millor garanteix la defensa dels ciutadans. A més, el nou document es basa en premisses falses i que persegueix objectius estrictament econòmics. Quan la nostra institució va rebre l'escrit, en va fer partícips tots els col·legiats mitjançant el correu electrònic. Immediatament els advocats d'ofici van començar a fer palès el seu malestar pel que consideraven una proposta ofensiva per la tasca que desenvolupen.
 
Manuel Hernández ha explicat que “el Col·legi rebutja el canvi de model d'assistència judicial gratuïta que propugna aquest document perquè l'actual és el que ofereix més garanties al ciutadans per ser defensats de manera plena i lliure”. “Aquest document, elaborat a esquenes dels Col·legis d'Advocats, desqualifica els seus autors i el Conseller de Justícia n'és el màxim responsable; per això, des del Col·legi, en demanem la dimissió”. La crítica del Col·legi d'Advocats es concentra en els quatre objectius que proposa la Generalitat: garantir el dret a la defensa lletrada, a la màxima qualitat en el servei d'ofici mitjançant la formació continuada, al respecte a la independència i la llibertat dels advocats d'ofici, i a una màxima eficiència en l'aplicació dels recursos públics.
 
La paradoxa ve donada perquè aquestes premisses ja es troben resoltes amb l'actual model: “Els arguments que dóna el Departament de Justícia són falsos, perquè es basen en estereotips, a partir del quals s'afirma que el torn d'ofici va malament, que els advocats d'ofici són joves i que no tenen una bona formació”. Fins al moment Sabadell ha estat l'únic Col·legi que ha demanat la dimissió del Conseller encara que el malestar es pot fer extensiu a la resta de Col·legis catalans.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria