Sabadell imposa la toga a 37 nous lletrats en un nou acte multitudinari

togues 02El passat divendres 13 de juliol el Col·legi d'Advocats de Sabadell va celebrar l'edició 2014 del seu acte solemne d'Imposició de Togues, que enguany va aplegar 350 persones al Teatre Principal de la ciutat, al que és l'acte central de la institució.
 
En aquesta ocasió, 37 nous lletrats i lletrades van rebre el bateig professionals de la mà dels seus padrins i padrines. A més, 8 lletrats i lletrades van ser també guardonats amb la insígnia que acredita els seus 25 anys d'exercici professional.
 
L'acte va comptar amb la presència de diverses personalitats, d'entre les quals cal destacar el president del Consell de Col·legis de Catalunya, Excm. Sr. Miquel Samper, el jutge degà de Sabadell, Il·lm. Sr. Alberto Varona, el Primer Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Sabadell, Sr. Josep Ayuso, la Secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia, Sra. M. Josep Feliu, el magistrat del Tribunal Constitucional, Excm. Sr. Juan Antonio Xiol, o la presidenta del Parlament de Catalunya, Molt Honorable Núria de Gispert, qui presidí l'acte. Tots ells van acompanyar el degà de l'ICASBD, Excm. Sr. Juan Antonio García Cazorla.
 
Els diversos parlaments que es van succeir al llarg de la vetllada van destacar sense excepció l'extraordinari simbolisme i importància de l'acte d'Imposició de Togues: tant el representant dels togats, Sr. Fernando Prida Guillén, com el dels homenatjats de 25 anys, Sr. Josep Farnés i Costajussà, van fer especial esment a la importància de la formació i el recolzament familiar en el desenvolupament de la tasca dels lletrats i lletrades, així com de la necessària perseverança en el dia a dia, en aquests moments especialment convulsos.
 
D'entre les personalitats, cal destacar el parlament del degà García Cazorla, de caire molt reivindicatiu, qui va parar esment en l'oposició frontal del col·lectiu a les taxes judicials, la llei de serveis professionals, així com també en el compromís social de l'advocacia i els valors que representa. "Un compromís ferm i fidel amb la defensa dels drets de la ciutadania –va apuntar- que, sense cap mena de dubte, i més encara en els temps tan difícils i de manca de credibilitat que ens toca viure, esdevé un actiu indispensable a l'hora de garantir la pervivència d'un model social i democràtic com el que coneixem".
 
Un altre dels punts candents del seu discurs van ser, com no podia ser d'una altra manera, les reformes en matèria de planta judicial o de l'actual model de justícia gratuïta, deixant clar que la pervivència de l'actual model resulta imprescindible "per garantir un accés universal i de proximitat, sense barreres ni entrebancs, de tots els ciutadans i ciutadanes a l'exercici d'un dret fonamental com és el de la tutela judicial efectiva."
 
L'acte va cloure amb unes paraules de la Presidenta del Parlament de Catalunya, Molt Honorable Núria de Gispert, qui va recordar els seus temps com a Consellera de Justícia, en els quals va inaugurar l'actual seu dels Jutjats de Sabadell i en que va signar, precisament a Sabadell, el conveni del Torn d'Ofici amb el Consell de l'Advocacia Catalana. De Gispert també va reivindicar la necessitat de mantenir l'actual model de Justícia. Tot això, animant també els nous lletrats i lletrades a exercir amb entusiasme i compromís vers la ciutadania.
 
©Comunicació ICASBD.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria