El Col·legi d’Advocats de Sabadell estarà present a la concentració del 24 de juliol a Madrid en Defensa de la Justícia Gratuïta

  • Degans i Juntes de Govern dels 83 Col·legis d'Advocats mostraran el seu rebuig al Projecte de Llei d'Assistència Jurídica Gratuïta, actualment en tràmit parlamentari
  • La concentració, amb toga, començarà a les 11.30 hores a la seu del Consell de l'Advocacia Espanyola. El seu president, Carlos Carnicer, procedirà a la lectura pública del Manifest en Defensa de la Justícia Gratuïta
 
banner-300x22521/07/2014.- Degans i membres de les Juntes de Govern dels 83 Col·legis d'Advocats, encapçalats pel president del Consell General de l'Advocacia Espanyola, Carlos Carnicer, es concentraran dijous que ve 24 de juliol davant la seu de l'Advocacia a Madrid per mostrar el seu rebuig al Projecte de Llei d'Assistència Jurídica Gratuïta, actualment en tràmit parlamentari. A aquesta crida acudirà també la Junta de Govern del Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD), encapçalada pel seu degà, Juan Antonio García Cazorla.
 
Els participants, que vestiran amb toga, sortiran de la seu de l'Advocacia, en el Passeig de Recoletos, 13, continuaran fins a la Plaça de Cibeles per arribar fins al bulevard central en el qual estarà instal·lada una carpa. Allà, el president de l'Advocacia donarà lectura a un Manifest en Defensa de la Justícia Gratuïta que, posteriorment, signaran tots els degans en presència dels membres de cada Junta de Govern. Aquest document es remetrà al Govern i al Congrés dels Diputats.
 
A la carpa hi haurà també una zona habilitada perquè els ciutadans puguin signar contra la Llei i per informar-los dels perjudicis que aquesta norma implica per a la societat i per als advocats.
 
Tal i com ha explicat García Cazorla, "Les Juntes de Govern dels 83 Col·legis d'Advocats hem decidit concentrar-nos a Madrid el dia 24 per manifestar al Govern la nostra posició unànime davant alguns dels projectes de Llei que està tramitant i que han de retallar els drets dels ciutadans. De tots els ciutadans, però molt especialment dels ciutadans més desfavorits que són, a més, els més vulnerables."
 
En aquest sentit, el degà de l'ICASBD ha posat de manifest com la Justícia no ha estat aliena a les retallades motivades per la crisi. Un clar exemple són les taxes judicials "injustes, innecessàries i antisolidaries, que han allunyat a milers de ciutadans de l'accés a la Justícia. Només han beneficiat l'Administració, que no paga taxes, i que ha vist com es reduïen substancialment les reclamacions dels afectats per les seves decisions. També han beneficiat les grans empreses a les quals se'ls hi han reduït les taxes que abans pagaven. S'ha creat una Justícia per a rics –els que poden pagar el que sigui necessari- i per a pobres –els que poden sol·licitar la Justícia Gratuïta-, mentre que milions de ciutadans, molts d'ells mileuristes veuen com el dret de defensa es converteix en un luxe inaccessible."
 
Ara aquesta situació empitjora, segons els màxim responsable dels advocats sabadellencs. "El projecte de Llei d'Assistència Jurídica Gratuïta que el Govern és a punt d'aprovar per la via d'urgència és un nou cop a la Justícia. Encara que la negociació que el Consell General de l'Advocacia ha mantingut en els últims mesos amb el Ministeri de Justícia, ha corregit molts dels errors del projecte, la Llei manté unes línies vermelles que l'Advocacia no està disposada a traspassar", assegura.
 
Com a exemples, aquesta futura llei impedeix que tinguin accés a la Justícia Gratuïta vidus, solters o separats que guanyin menys de 12.780 euros bruts, quan abans podien accedir a la Justícia Gratuïta guanyant 14.910 euros. O un mileurista amb un habitatge en propietat, encara que estigui hipotecada.
 
A més, la nova Llei allunyarà el ciutadà del seu advocat en permetre que un advocat de Santander es pugui apuntar al Torn d'Ofici a Almeria i defensar-lo a distància. Igualment, crea desigualtats ja que reconeix la Justícia Gratuïta a col·lectius determinats, al marge de la situació econòmica dels seus membres, mentre li nega a treballadors o a funcionaris.
 
Igualment, introdueix una presumpció de mala fe, en pressuposar que el ciutadà que sol·licita tres vegades en un any el benefici de la Justícia Gratuïta comet un abús. García Cazorla apunta com "Si un treballador reclama pel seu acomiadament, és demandat per no poder pagar la comunitat de veïns i reclama per una multa, es quedarà sense advocat d'ofici. És com si retiressin la targeta sanitària a qui vagi deu vegades al metge en un any perquè estava malalt." Un autèntic despropòsit, des del punt de vista de l'Advocacia.
 
Aquestes són només algunes de les raons per les quals les Juntes de Govern dels 83 Col·legis d'Advocats d'Espanya han decidit manifestar-se el dia 24 a Madrid. Ara, a més, el Govern prepara una nova Llei de Serveis i Col·legis Professionals, que condemna als Col·legis a no poder prestar els seus serveis ni als advocats ni als ciutadans. El màxim responsable de l'ICASBD ho veu clar: "La raó de fons no és que ho mana Europa ni és econòmica. L'objectiu és silenciar aquells qui denuncien cada dia que les lleis no s'estan fent per als ciutadans sinó contra ells. Les taxes, la justícia gratuïta, la seguretat ciutadana, la falta de debat rigorós i d'un Pacte per la Justícia... Cada vegada hi ha menys veus crítiques que siguin capaces d'enfrontar-se al poder des de la independència, la llibertat i la solidaritat. Un Govern amb majoria absoluta no està legitimat per imposar el que vulgui sinó que té el repte de ser generós i governar per a tots. Les majories passen. Les lleis es canvien. Però el dany als ciutadans roman."
 
En el Projecte de Llei hi ha temes nuclears que, si no es canvien, posaran en risc un servei públic modèlic prestat per 83 Col·legis d'Advocats i 42.500 advocats, 24 hores al dia, 365 dies a l'any, el pressupost del qual s'ha reduït 42 milions d'euros els últims quatre anys, fonamentalment a força de rebaixar de forma substancial els barems que cobren els advocats d'Ofici.
 
Per tot això, l'Advocacia continuarà defensant les modificacions en el projecte de Llei amb tots els mitjans al seu abast i reclamant una negociació oberta i urgent d'aquest i altres projectes normatius que afecten els drets dels ciutadans.
 
LA JUNTA DE GOVERN

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria