El Col·legi d’Advocats de Sabadell s’adhereix a la Xarxa Antirumors

c4icatEl Col·legi d'Advocats de Sabadell ha decidit adherir-se, en resposta a la petició adreçada per l'Ajuntament de Sabadell, a la Xarxa Antirumors per frenar i desmentir les informacions falses, tòpics i estereotips referents al col·lectiu immigrant endegada recentment pel consistori de la ciutat.
 
Un dels objectius d'aquest projecte, que s'ha vingut desenvolupant al llarg del present any i que te el seu origen en una subvenció del Consell d'Europa en el marc del projecte Comunicació per a la Integració, es impulsar diverses actuacions com per exemple la formació d'agents socials amb arguments que desmenteixin tots els rumors que circulen entre la població i que ja es donen per certs.
 
Aquest serà el paper del Col·legi d'Advocats, que exercirà funcions de caire didàctic per tal de millorar la convivència a la ciutat i la imatge d'un col·lectiu que suposa prop del 12 per cent de la població de Sabadell.
 
En paraules del degà de la institució, Juan Antonio García Cazorla, "és necessari que un col·lectiu com el nostre, que sempre es mostra proactiu en la defensa dels drets de les persones, s'impliqui en aquesta iniciativa l'objectiu de la qual és vetllar pel bon nom i per la situació de col·lectius d'especial vulnerabilitat".
 
La Xarxa Antirumors neix a finals del 2013 després d'un llarg procés de diagnosi. A través d'una cinquantena d'enquestes a persones de l'administració pública molt en contacte amb la ciutadania i d'una vintena d'entrevistes personals, es van detectar diversos rumors negatius entorn els estrangers que, segons el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, giren entorn "l'ús i l'abús de les prestacions socials". Entre els tòpics detectats hi ha que els immigrants abusen de les ajudes públiques, fan un mal ús del sistema sanitari, treuen feina i no cotitzen a la seguretat social, baixen el nivell de les escoles i acaparen les places públiques. Així mateix, també es creu que els comerciants estrangers no paguen impostos i tenen més facilitats davant de l'administració.
 
Davant d'aquests tòpics i per tal de desmentir-los, l'Ajuntament ha optat per la formació d'agents antirumors. Partint de la consideració que l'administració pública no té legitimitat davant la ciutadania per desmentir els rumors, l'Ajuntament ha decidit anar a buscar persones i entitats que tracten cada dia amb ciutadans, com és el cas del Col·legi d'Advocats, institució que ja te representació permanent a la Comissió de la Convivència de la ciutat.
 
Així mateix, també s'està portant a terme una campanya a través de les xarxes socials i s'ofereixen diversos tallers adreçats a joves, vídeos i altres productes audiovisuals.
 
"Es tracta, en definitiva, de col·laborar per una convivència adequada, defugint d'estereotips malintencionats que no tenen cap fonament real", ha apuntat la vicedegana Carme Sala, qui representa l'ICASBD a la Comissió de Convivència de Sabadell. El Col·legi d'Advocats portarà a terme una labor de difusió dels valors de la campanya a través de les diverses seus que te repartides per Sabadell i Cerdanyola del Vallés, segons ha confirmat el responsable del Servei d'Orientació Jurídica de la institució, Sr. Marc Remolà.
 
Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria