Primera Jornada del Congrés de Responsabilitat Civil i Assegurança

rc 01La ciutat de Sabadell va donar ahir el tret de sortida a la primera jornada del XIV Congrés de l'Associació Espanyola d'Advocats especialitzats en Responsabilitat Civil i Assegurança, fita formativa sense precedents a la nostra ciutat.
 
Aquest esdeveniment, que te lloc al recinte de Fira Sabadell els dies 6, 7 i 8 de novembre, va ser inaugurat ahir oficialment pel degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, Juan Antonio García Cazorla, i el recentment escollit nou president de l'Advocacia Catalana, Abel Pié i Lacueva, juntament amb el President de l'Associació, Mariano Media, el Secretari de la mateixa, Javier López y García de la Serrana, i el vocal a Catalunya, Sr. Lluís Orriols. García Cazorla, qui agraí els presents la seva assistència i donà la benvinguda oficial a congressistes i ponents, mostrà la seva satisfacció per la consecució d'aquest esdeveniment, llargament esperat per la corporació col·legial. Aquesta presentació va servir també perquè tant García Cazorla com Pié tornessin a incidir en la necessària derogació de les taxes judicials.
 
Pel que fa a les ponències, aquesta primera jornada vespertina va comptar, en primer lloc, amb la presència de Juan Francisco Garnica Martín, President de la Secció 15ª de l'Audiència Provincial de Barcelona, qui va dissertar sobre l'abast de la responsabilitat civil dels administradors societaris dins i fora del Concurs de creditors. La segona intervenció va anar a càrrec de Jordi Seguí Puntas, President de la Secció 16ª de l'Audiència Provincial de Barcelona, qui abordà un tema de rabiosa actualitat, com va apuntar el moderador Javier López y García de la Serrana, com és la responsabilitat civil de Bancs i Institucions financeres per contractes declarats nuls o clàusules declarades abusives, amb especial referència a la reparació del dany material i moral causat per aquestes entitats, en clara al·lusió a productes financers com ara swaps i preferents. Per últim, la primera jornada es va tancar amb la ponència José Antonio Badillo Arias, Director Regional de Madrid en Consorci de Compensació d'Assegurances, qui exposà als assistents els aspectes més rellevants de l'àmbit material de la Llei de responsabilitat civil sobre la circulación de vehicles a motor, en relació als conceptes de vehicle a motor i fet de la circulació.
 
A les primeres ponències va seguir un còctel de benvinguda al Saló Modernista de la Fundació Caixa Sabadell, on tant el degà del Col·legi d'Advocats, Sr. García Cazorla, el vocal de l'Associació a Catalunya i codirector del curs, Sr. Lluís Orriols i el Primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sabadell, Sr. Josep Ayuso, van dedicar unes paraules als assistents en un ambient distés per cloure la primera jornada.
 
Avui es presentaran el gruix de les ponències, amb la intervenció de destacats ponents com ara Eugenio Llamas Pombo, Catedràtic de Dret Civil a la Universitat de Salamanca o Eduardo Baena Ruíz, Magistrat de la Sala Primera del Tribunal Suprem.
 
©Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria