Èxit rotund del XIV Congrés d’advocats especialistes en Responsabilitat Civil celebrat a Sabadell

rc 03El passat divendres 7 de novembre, es va clausurar el XIV Congrés de l'Associació Espanyola de Responsabilitat Civil i Assegurança celebrat a Sabadell amb èxit rotund de participació, organització i continguts.
 
Aquesta segona jornada va presentar una configuració de ponències de matí i tarda amb les intervencions més destacades d'aquesta edició. La primera d'elles va correspondre a Miquel Martín Casals, Catedràtic de Dret Civil de la Universitat de Girona, i President de la Comissió d'experts per a la modificació del Sistema per a la valoració dels danys i perjudicis causats a les persones en accidents de circulació, qui va il·lustrar la concurrència sobre les línies generals de la proposta de reforma del sistema valoratiu i de les seves disposicions directives que ha elaborat la Comissió que presideix. Seguidament, va tocar el torn al President de l'Associació Espanyola d'Advocats especialitzats en RC i Assegurança, l'advocat Mariano Medina Crespo, qui amb la seva exposició àcida i eloqüent va exposar les novetats en l'estructura i conceptes que integren la Proposta de reforma del sistema valoratiu, eix temàtic d'aquesta edició del Congrés. En aquest mateix sentit, la següent intervenció a càrrec de José Pérez Tirado, advocat i membre de la Comissió d'Experts en interès de les associacions de víctimes d'accidents de circulació, va a aprofundir en el sistema de rescabalament dels perjudicis patrimonials, amb especial menció al lucre cessant en cas d'incapacitat permanent o mort.
 
La sessió matutina es va tancar amb una taula rodona sobre la necessitat imperiosa de la reforma del "Barem" de la Llei 30/95 i l'anàlisi de la Proposta realitzada per la Comissió d'Experts. Isabel López Riera, Fiscal Coordinadora de Seguridad Vial, Manuel Mascaraque Montagut, Director de l'Àrea d'Assegurances Generals d'UNESPA, i Javier López y García de la Serrana, Advocat i Secretari Gral. de l'Associació Espanyola d'Advocats Especialitzats en RC, van aportar els seus punts de vista sobre aquesta reforma.
 
La setena ponència del Congrés, que va servir per inaugurar la jornada de tarda, va tenir com a protagonista el Catedràtic de Dret Civil de la Universitat de Salamanca, Sr. Eugenio Llamas Pombo, qui realitzà una interessant exposició sobre el nou règim legal de responsabilitat civil per atropellament d'espècies cinegètiques.
 
Les dues darreres ponències del Congrés van tenir com a protagonistes dos magistrats del Tribunal Suprem: Eduardo Baena Ruiz i Antonio Salas Carceller, Magistrats de la Sala Primera del Tribunal Suprem. El primer va dedicar la seva ponència a la intervenció provocada en els supòsits de Responsabilitat Civil solidaria, mentre que el segon va incidir sobre les conseqüències de la inclusió de clàusules abusives en els contractes d'assegurança.
 
La clausura del Congrés va correspondre a Juan Manuel Abril Campoy, Magistrat del TSJC y de la Corte de Andorra, qui va posar de relleu, juntament amb el Degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, Juan Antonio García Cazorla, l'extrema qualitat de ponències i conferenciants que ha aplegat aquest Congrés, així com l'extraordinària resposta de públic i ciutat amb aquest esdeveniment.
 
La Jornada es va tancar amb el tradicional sopar de gala, que va tenir lloc al restaurant Castell Arnau de Sabadell.

©ICASBD.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria