El Col·legi d’Advocats de Sabadell prestarà un nou Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge a Barberà i Badia del Vallès

sidh barberaAvui ha tingut lloc la presentació del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) de Barberà del Vallès –el qual acull també la ciutadania de Badia del Vallès-, que prestaran lletrats i lletrades del Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD), juntament amb la Diputació de Barcelona, els ajuntaments dels dos municipis, i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Durant la presentació, que ha tingut lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, Juan Antonio García Cazorla, ha remarcat «l'aposta de l'advocacia pels drets i per unir esforços a favor de la ciutadania, sobretot quan té problemes amb un bé tan preuat com l'habitatge». En aquest sentit, ha remarcat la formació específica dels advocats i advocades que prestaran l'esmentat servei, amb experiència contrastada en la matèria.

Per la seva part, el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, ha destacat que «aquest és un servei de col·laboració entre administracions, conjuntament amb el Col·legi d'Advocats, per reforçar els serveis socials bàsics i les polítiques socials d'habitatge». Hi han participat també Ana del Frago, alcaldessa de Barberà del Vallès; Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès; i Sílvia Grau, cap de l'Àrea d'Assessorament Hipotecari de l'Agència Catalana de l'Habitatge.

Eva Menor ha volgut posar en valor la col·laboració de les administracions «perquè no sempre tenim tots els recursos al nostre abast, encara que som, els ajuntaments, els que primer ens trobem amb aquesta problemàtica». Per la seva banda, Ana del Frago ha ressaltat que aquesta col·laboració «és l'exemple de com som capaços de fer passes endavant de forma conjunta» i ha conclòs: «sumem el compromís de treballar per tal que aquestes situacions arribin a sumar zero».

La directora d'Ofideute, Sílvia Grau, ha observat que «Barberà i Badia són dos municipis amb tipologies diferents en problemes d'habitatge, però prou importants per tenir aquest servei d'assessorament i assistència».

Aquest servei, que la Diputació està desplegant per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels Col·legis d'Advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.

El SIDH de Barberà del Vallès

El SIDH es prestarà a Barberà del Vallès des de l'Oficina Local d'Habitatge i acollirà els ciutadans de Barberà i de Badia del Vallès. Les famílies que hi siguin derivades, una vegada feta la comprovació de les condicions d'accés (ser propietaris d'un únic habitatge que s'utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca), són entrevistades pel lletrat o lletrada especialitzat, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l'entitat financera corresponent.

Font: Diputació de Barcelona

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria