El Col·legi d’Advocats de Sabadell qualifica d’error imperdonable la no supressió de les taxes judicials a les pymes

Valora positivament l'exempció de les persones físiques, tot i que la considera insuficient
 
icasbdEl degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, Sr. Juan A. García Cazorla, ha valorat molt positivament que s'hagi acollit la reivindicació de tots els operadors jurídics, i molt especialment de l'advocacia, d'eximir les persones físiques del pagament de taxes judicials en tots els ordres jurisdiccionals i totes les instàncies judicials, si bé ha criticat la manca de derogació total de les taxes judicials en l'Administració de Justícia "única sortida legítima d'aquest carreró sense sortida en que l'exministre Alberto Ruíz Gallardón va ficar el dret d'accés a la Justícia".
 
Així, García Cazorla considera un error imperdonable la manca de derogació total de la Llei 10/2012, de taxes judicials, atès que el Reial Decret-llei 1/2015, de 27 de febrer, de mecanismo de segunda oportunidad, reducción de carga financiera y otras medidas de orden social publicat al BOE del proppassat dissabte (BOE núm. 51, de 28 de febrer de 2015), es limita a incloure com a exempció subjectiva de l'aplicació de les taxes judicials les persones físiques, i no a derogar aquesta barrera econòmica "que a la pràctica ha suposat la instauració d'una justícia de rics i una justícia de pobres".
 
Pel degà dels advocats i advocades sabadellencs la no inclusió de les pymes en aquesta modificació (la segona, recordem, que pateix la criticada Llei de taxes), suposa un error imperdonable que, si no es rectifica, pot esdevenir irreparable. "Les pymes suposen un dels principals actius de la nostra economia, i seran un dels principals agents en la recuperació econòmica. Mantenir aquesta mena de peatge per accedir al servei públic de l'administració de justícia suposa una gran irresponsabilitat política", ha conclòs García Cazorla, qui ha insistit en que des d'aquest col·legi professional i des de tota l'advocacia institucional es continuarà lluitant per aconseguir la total supressió de les taxes.
 
©Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria