L’ICASBD participa activament al XI Congreso Nacional de la Abogacía

congreso 01Entre els dies 6 i 8 de maig ha tingut lloc a la ciutat de Vitòria el XI Congrés Nacional de l'Advocacia Espanyola, amb presència destacada d'una delegació del Col·legi d'Advocats de Sabadell, encapçalada pel nostre degà, Sr. Juan Antonio García Cazorla.
 
El rei Felipe VI va inaugurar dimecres 6 aquesta trobada, que va aplegar fins el 8 de maig uns 1.200 professionals en una cita centrada en aquesta ocasió en l'anàlisi dels avanços tecnològics i científics aplicats al món del Dret.
 
Recordar que el Consell General de l'Advocacia Espanyola va celebrar el seu primer congrés nacional el 1917 també al País Basc, concretament a Sant Sebastià. Gairebé cent anys després, el Consell ha triat Vitòria per aplegar advocats i advocades d'arreu de l'estat per analitzar com afrontar els profunds canvis que viu la seva professió.
 
En aquest sentit, la ponència central d'aquest congrés portava per títol "El abogado 3.0 en la aldea global", cosa que evidencia l'interès del Congrés per abordar els nous desafiaments que la ciència i la tecnologia plantegen al Dret.
 
Per això, també hi hagut ponències sobre els nous mitjans d'investigació tecnològica, la salvaguarda dels drets de propietat intel·lectual en l'entorn digital, el valor probatori de les comunicacions electròniques, la suplantació electrònica de la identitat, les noves formes de nanociència, les cèl·lules mare, la reconstrucció de parts del cos i l'equitat en l'accés a les noves medicines innovadores.
 
Podeu consultar el resum de les ponències aquí.
 
Al costat d'aquests avanços científics i tecnològics, els advocats, juristes, catedràtics i altres professionals del Dret han debatut sobre temes socials com ara la protecció dels drets dels consumidors, els bloguers jurídics, la discapacitat, l'advocacia "low-cost", el dret esportiu, així com sobre la corrupció i la necessitat de transparència, entre altres temes.
 
Aquest Congrés ha suposat, en paraules de Carlos Carnicer, President del Consejo General de la Abogacía Española, el de l'adaptació de l'Advocacia als nous temps i a les noves tecnologies, tal i com es va fer constar a l'anomenada Declaració de Vitòria, que va ser llegida a la clausura del Congrés.
 
Juan Antonio García Cazorla, degà de Sabadell, s'ha mostrat d'acord amb aquesta visió, manifestant que l'Advocacia ha de deslliurar-se d'una vegada per totes de la pàtina decimonònica que encara cobreix el seu dia a dia i obrir-se als nous temps, sempre sense deixar de banda la seva funció social, amb el servei de torn d'ofici com a principal abanderat.
 
Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria