VIII Jornada sobre el Català a la Justícia: El català de l’aula a la toga

icasbd llengua catUs informem que el proper 1 de desembre la Comissió de Llengua Catalana del CICAC organitza a l'ICASBD, la VIII Jornada sobre l'Ús del Català a la Justícia.
 
Enguany la trobada té com a objectiu reflexionar sobre el paper que juga la llengua catalana des de les aules fins al jutjat. L'acte està format per una conferència central, a càrrec del senyor Juan Carlos Moreno Cabrera (catedràtic en lingüística general de la Universitat Autònoma de Madrid), que anirà seguida d'una taula rodona en què s'escoltaran les diverses opinions sobre el tema. També hi ha programat, en el marc de la jornada, un debat relacionat amb l'ús del català, amb la col·laboració de la UAB.
 
L'assistència a l'acte, tindrà lloc a la nostra seu central, és gratuïta. Adjuntem el cartell promocional i la programació completa. Per tal d'inscriure-s'hi, només cal confirmar l'assistència mitjançant correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), o telefònicament (93 487 50 68 – 93 726 53 55).
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE LLENGUA CATALANA

Programa Voluntariat per la Llengua: Nova modalitat virtual

logoUs fem a mans, per si és del vostre interès, la informació sobre la campanya del Voluntariat per la Llengua (VxL), un programa per practicar català a través de la conversa, que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.
 
 
Enguany s'ha posat en marxa la modalitat virtual del programa Voluntariat per la llengua (VxL), per tal que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència. D'aquesta manera, els participants poden practicar el català sense estar condicionats pel lloc on visquin o per qualsevol altre motiu. Amb la nova modalitat, el programa de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amplia la seva oferta i les vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món.
 

COMISSIÓ DE LLENGUA CATALANA

Consorci de Normalització Lingüística Sabadell: Oferta formativa

icasbd llengua catUs facilitem, per si és del vostre interès, informació amb tota l'oferta de Cursos programats pel Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell.
 
En aquest enllaç trobareu àmplia informació sobre les diferents modalitats i nivells dels cursos.
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE LLENGUA CATALANA

Taller pràctic sobre eines i recursos lingüístics a la xarxa: ICASBD, 25 de maig

icasbd llengua catUs informem que el proper 25 de maig de 2016, de 18 a 20 hores, organitzarem a l'ICASBD un Taller Pràctic sobre cerca i utilització d'Eines i Recursos Lingüístics de Català a la Xarxa. Es tracta d'una activitat organitzada amb la col·laboració del CICAC, dins del Pla de Treball signat entre el Consell i la Generalitat de Catalunya per impulsar l'ús del català en l'àmbit jurídic.
 
Aquesta interessant sessió, que s'ofereix de manera gratuïta, s'adreça a tots els col·legiats i col·legiades de l'ICASBD i té com a objectiu descobrir i promoure l'ús de les eines GRATUÏTES de què disposa l'advocat a la xarxa per poder utilitzar el català amb normalitat com a llengua professional (diccionaris i glossaris jurídics que hi ha actualment al mercat, darreres novetats en formularis jurídics en català, el traductor automàtic, les bases de dades legislatives en català, etc.).
 
És molt recomanable que els assistents pugueu acudir amb el vostre ordinador portàtil o tauleta tàctil (i la targeta ACA), ja que el Taller pretén ser una sessió molt pràctica en la que s'utilitzaran els recursos lingüístics exposats.
 
Si hi esteu interessats a assistir a aquest Taller Pràctic, cal que ens ho comuniqueu (Sr. Miquel Fernández, Tel. 93 726 53 55 / C. e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), abans del 20 de maig de 2016.
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE LLENGUA CATALANA

Cursos 2015 de Català i de Llenguatge jurídic per a advocats

icasbd llengua catUs adjuntem full informatiu i butlleta d'inscripció dels Cursos de Català (B i C) i de Llenguatge Jurídic per a Advocats, que s'oferiran a partir del 12 de gener de 2015, en el marc del Pla de Treball signat pel CICAC amb la Generalitat.
 
Aquests cursos ofereixen la possibilitat de preparar el certificat de nivell B, C o de llenguatge jurídic i accedir a un examen amb certificat oficial del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, equivalent al que expedeix la Direcció General de Política Lingüística. Es basen en un sistema d'autoaprenentatge, el seguiment del qual comporta una dedicació total de temps, equivalent a 80 hores lectives (60 hores en el curs de llenguatge jurídic).
 
Important: Les persones que s'hi inscriguin a un curs s'han de comprometre a seguir-lo fins al final. Atès que són cursos gratuïts (subvencionats amb fons públics) i que el núm. de places és molt limitat (250 places per als 3 cursos), tots aquells inscrits que abandonin el curs (és a dir, que no presentin els exercicis) sense causa justificada, seran penalitzats amb la impossibilitat d'inscriure's a la següent convocatòria.
 
Per sol·licitar la inscripció, cal que empleneu la butlleta adjunta i que l'envieu, com més aviat millor, a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
 
Si hi esteu interessats, afanyeu-vos ! Recordeu que hi ha poques places i que el proper 17 de novembre es tancaran les inscripcions.

COMISSIÓ DE LLENGUA CATALANA

Català a la Carta

catala a la cartaDes del Servei Lingüístic del CICAC s'ha posat en marxa una iniciativa per donar a conèixer, per mitjà d'articles breus i entenedors, les qüestions lingüístiques més controvertides del llenguatge jurídic i també per difondre curiositats i etimologies d'alguns termes jurídics.
 
Aquesta iniciativa, sota el nom de CATALÀ A LA CARTA, us presenta els següents articles publicats fins ara:
 
 
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE LLENGUA CATALANA
IL·LUSTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE SABADELL

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio 18 19
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria