Cursos 2011 de Català i de Llenguatge Jurídic

cicac_servei_ling
Us informem sobre l'oferta de cursos dels nivells B, C i de llenguatge jurídic per a advocats/des convocats per al 2011.
 
Recordeu que aquests cursos, gratuïts, ofereixen la possibilitat de preparar el certificat de nivell B, C o llenguatge jurídic i accedir a un examen amb certificat oficial del Centre d'Estudis Jurídics, equivalent al que expedeix la Secretaria de Política Lingüística, i que es fan d'acord amb el sistema d'autoaprenentatge, el seguiment del qual comporta una dedicació total de temps equivalent a 80 hores lectives. A part de les hores pròpiament del curs, l'alumne també ha de dedicar el temps que cregui oportú per estudiar i revisar els continguts que es van treballant.
 
Funcionament
 
Cada alumne tindrà assignat un tutor (tècnic lingüístic del Departament de Justícia) que lliurarà cada setmana, per correu electrònic, les unitats didàctiques, corregirà els exercicis que no siguin autocorrectius i resoldrà els dubtes que els alumnes li plantegin.
 
Per tal d'avaluar el progrés de l'alumne, en els nivells B i C cada cinc unitats hi ha un control de seguiment que l'alumne ha de lliurar, en el termini fixat, al tutor. És imprescindible que els controls de seguiment es lliurin en el termini fixat per poder continuar el curs.
 
Es programaran un cop al mes unes sessions presencials, de dues hores de durada, de repàs de les unitats treballades. L'assistència a aquestes sessions presencials és voluntària.
 
Calendari
 
Període d'inscripció: del 22 de novembre al 2 de desembre de 2010
 
Inici del curs: 10 de gener de 2011
 
Finalització del curs: 23 de maig (nivells B i C), 11 d'abril (llenguatge jurídic)
 
Examen: 21 de juny (nivells B i C), 12 maig (llenguatge jurídic)
 
Inscripció
 
Per sol·licitar la inscripció cal emplenar la butlleta adjunta i enviar-la a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
 
Recordeu que el nombre de places és limitat (200 places entre tots els cursos).
 
Requisits d'accés als cursos
 
Curs de nivell B: No s'ha d'acreditar cap certificat, però sí que és necessari que l'alumne tingui uns coneixements equivalents al nivell A elemental; és a dir, ha de ser capaç de:
- entendre textos escrits de caràcter informatiu o divulgatiu
- escriure notes o donar informació
- entendre textos orals (anuncis, notícies, missatges per megafonia...)
- dominar les estructures elementals de la llengua
- participar en converses sobre temes de la vida quotidiana
 
Curs de nivell C: No cal acreditar cap certificat, però sí que és necessari que l'alumne tingui uns coneixements equivalents al nivell B; és a dir, ha de ser capaç de:
- entendre un ampli ventall de textos de tipus divers
- escriure textos descriptius o narratius relacionats amb l'àmbit privat, laboral o acadèmic
- entendre textos orals en registre col·loquial o de formalitat mitjana (diàlegs, notícies, converses sobre un tema polèmic, conferències...)
- dominar suficientment el sistema lingüístic
- en l'expressió oral, demostrar que pot organitzar i regular el propi discurs, interactuar amb un interlocutor per tal de resoldre una tasca i conversar sobre un tema d'interès general.
 
Curs de llenguatge jurídic: Per accedir-hi cal acreditar el certificat oficial de nivell C de la Secretaria de Política Lingüística, o equivalent. En el moment que l'alumne sigui admès en el curs, rebrà un correu electrònic en què se li demanarà que aporti una còpia del certificat.
 
Al web de la llengua catalana es pot consultar tota la informació sobre els certificats oficials de llengua catalana.
 
Requisits d'accés a l'examen i avaluació
 
Per accedir a l'examen cal lliurar els controls de seguiment i els exercicis de redacció en els terminis establerts. Superar aquests controls no dóna dret a cap tipus de certificat. Per tenir un reconeixement acadèmic cal presentar-se a l'examen final i superar-lo.
 
En els nivells B i C, l'avaluació es fa per mitjà d'una prova final i de la nota de curs. La puntuació màxima és de 100 punts, que s'obté de la puntuació de la prova i de la nota de curs. Pel que fa al curs de llenguatge jurídic, l'avaluació es fa només per mitjà d'una prova final.
 
Per obtenir el certificat oficial cal obtenir com a mínim el 70% de la puntuació final, és a dir, cal aconseguir un mínim de 70 punts (prova i nota de curs) i haver superat la puntuació mínima de determinades àrees, segons el nivell.
 
COMISSIÓ DE LLENGUA CATALANA

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria