L'ICASBD celebrarà el Dia Europeu de la Mediació 2018

dem 374pxEls actes tindran lloc el proper dimecres 24 de gener.
 
El proper 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, una data que recorda l'aprovació del primer text legislatiu sobre Mediació existent al continent Europeu: la Recomanació R (98) 1, sobre Mediació Familiar, aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d' Europa el 21 de gener de 1998.
 
Enguany, els actes que, amb motiu d'aquesta commemoració, organitza el Col·legi d'Advocats de Sabadell es duran a terme el dimecres 24 de gener, al llarg de tota la Jornada, a diferents punts de la nostra ciutat.
 
Des de les 10 del matí i fins les 13 hores s'oferirà una Jornada de Portes Obertes al Servei d'Orientació a la Mediació, situat a la Avinguda Francesc Macià, 34, de Sabadell (Edifici dels Jutjats), en la que diferents mediadors/es oferiran, de manera gratuïta, sessions informatives a tots aquells ciutadans que s'interessin sobre aquesta via alternativa de resolució de conflictes, i vulguin conèixer el Servei ja existent el Col·legi i que es presta cada dimecres i divendres.
 
D'altra banda, a les 16 hores la Sala d'Actes de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell, acollirà un interessant Seminari sobre Mediació Sistèmica: "Les constel·lacions sistèmiques aplicades a la gestió del conflicte", impartit per la Sra. Marta Ponce Mas, mediadora i consultora sistémica. En aquest seminar, es pretén donar a conèixer l'aplicació de la metodologia sistèmica en la gestió transformativa del conflicte, experimentant i investigant noves vies en l'aplicació d'aquests noves metodologies.
 
Han passat ja 20 anys des de l'aprovació del primer text europeu referit a la Mediació, i aquesta ja s'ha revelat com un dels mitjans idonis per resoldre qualsevol tipus de conflicte, donant preponderància a les persones perquè siguin elles mateixes qui puguin aportar solucions a les qüestions per les quals estan enfrontades. En situacions tan delicades com els divorcis, el bullying o conflictes veïnals, el recurs a la Mediació és una molt bona eina per evitar procediments judicials o sancionadors llargs, costosos i dolorosos per a les persones, i obtenir solucions més ràpides i satisfactòries per als implicats.

COMISSIÓ DE MEDIACIÓ

Curs sobre Mediació Hipotecària: 3 i 4 d'abril

icasbd mediacioUs informem que els propers 3 i 4 d'abril de 2017 les comissions de Mediació i Formació de l'ICASBD organitzen, juntament amb el CICAC, el Curs titulat LA MEDIACIÓ HIPOTECÀRIA A PARTIR DE LES DARRERES REFORMES LEGALS A CATALUNYA.
 
El Curs, que es compon de 4 mòduls (10 hores lectives), tindrà lloc de manera presencial a la Sala d'Acte de l'ICASBD les tardes del 3 i 4 d'abril de 2017 (de 15 a 20 hores), i serà impartit pel Sr. Manel Asta Leiva, advocat i mediador amb una reconeguda experiència professional en els sectors de la banca i la consultoria legal, liderant diferents projectes i equips de treball en aquestes àrees.
 
L'objectiu és que, a partir del desenvolupament teòric de conceptes bàsics propis de la mediació bancària i hipotecària, s'analitzi a fons un cas pràctic (taller pràctic) per identificar i entendre amb una major profunditat tots els conceptes, emprant una metodologia activa i participativa.
 
Us adjuntem el Programa amb la resta de detalls i contingut de les diferents ponències que integren aquest interessant Curs.
 
El preu d'inscripció és de 120 euros per als col·legiat/des, que tots/es els/les que hi estigueu interessats podeu formalitzar directament a la Secretaria de l'ICASBD (Sra. Marta de Cáceres, Tel. 93 726 53 55 / C. e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ).
 
Important per als/les mediadors/es: El seguiment de les 10 hores d'aquest curs computen com a formació continuada en mediació (homologada pel Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya), un requisit reglamentari (40 hores bianuals) que, recordeu, és indispensable per mantenir-se inscrit com a mediador/a en actiu en els Registres del Centre de Mediació.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE MEDIACIÓ

Curs sobre habilitats de comunicació: 30 setembre i 7 octubre / Vàlid com a formació continuada mediadors

icasbd mediacioUs informem que els propers divendres 30 de setembre i 7 d'octubre de 2016 (dues jornades de tarda, de 15.30 a 20.30 hores), durem a terme, de manera conjunta amb el Col·legi de Terrassa, un CURS SOBRE HABILITATS EN COMUNICACIÓ.
 
Aquest curs es configura en 4 tallers pràctics, desenvolupats per diferents ponents de reconeguda experiència en la matèria, i consta de 10 hores lectives (5 h. cada jornada).
 
La Jornada del divendres 30 de setembre tindrà lloc a la seu del Col·legi d'Advocats de Terrassa, mentre que la del 7 d'octubre es desenvoluparà a la Sala d'Actes de l'ICASBD.
 
El preu d'inscripció és de 50 euros.
 
Important per als/les mediadors/es: Les 10 hores d'aquest curs computen com a formació continuada en mediació, un requisit reglamentari (40 hores bianuals) que, recordeu, és indispensable per mantenir-se inscrit com a mediador/a en actiu en els Registres del Centre de Mediació.
 
Us adjuntem l'arxiu amb el programa d'aquest Curs.
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE MEDIACIÓ

Curs 2016-2017 de Mediació en Dret civil privat i Mediació familiar

icasbd mediacioUs adjuntem el programa i la butlleta de preinscripció de l'edició 2016-2017 del Curs de Mediació, organitzat pel CICAC, que ha de començar el 4 de novembre de 2016 i s'estendrà fins el 3 de juny de 2017.
 
Les sessions tindran lloc, de manera presencial, a l'Aula de Formació del CICAC (C/ Roger de Llúria, 113, 2a planta, BCN) els divendres, de 15.30 a 20.30 hores, i els dissabtes, de 9 a 14 hores.
 
Enguany s'ofereixen 5 itineraris o modalitats possibles:
 
1. Curs Mediació complet (General + Familiar + Civil)
2. Curs Mediació Familiar (General + Familiar)
3. Curs Mediació Civil (General + Civil)
4. Curs Mediació Civil (Només part civil)

5. Curs Mediació general (Només part general)

També us acompanyem la butlleta de preinscripció. La preinscripció (150 €) estarà oberta del 4 de juliol al 31 d'octubre de 2016.

Per poder inscriure's al Curs de Mediació 2016-2017, cal formalitzar la preinscripció tot enviant la butlleta, degudament emplenada, a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , juntament amb el justificant de pagament.

Cordialment,

COMISSIÓ DE MEDIACIÓ

Guardar

Prop de 300 mediadors es reuneixen avui i demà a Sabadell en el Primer Congrés Interprofessional de Mediació, a nivell de tot l’Estat Espanyol

L'Advocacia demana més implicació per potenciar aquest mètode de resolució de conflictes, en el que totes les parts hi guanyen
 
mediacio 01El Consell de l'Advocacia Catalana ha inaugurat avui a Sabadell el Primer Congrés Estatal Interprofessional sobre Mediació, dirigit a advocats i a tots els professionals vinculats a la mediació. L'Advocacia Catalana ha demanat més implicació, per part de l'Administració, per potenciar aquest mètode de resolució de conflictes, que permet arribar a un acord sense necessitat de passar pels jutjats i en el qual totes dues parts hi guanyen.
 
Es tracta de la primera vegada que es reuneixen en un Congrés professionals de diferents àmbits, a nivell estatal, per tractar sobre mediació, amb l'objectiu d'abordar aquesta via de resolució de conflictes des de diferents perspectives. Prop de 300 professionals en la matèria procedents de tot l'Estat Espanyol participen en la trobada, que ha estat inaugurada aquest matí pel conseller de Justícia, Carles Mundó; el president del Consell de l'Advocacia Catalana, Oriol Rusca; el president de la Comissió de Mediació i degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, Juan Antonio García Cazorla i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.
 
El president del Consell, Oriol Rusca, ha destacat la pluralitat de la procedència dels participants al Congrés, des d'advocats fins a treballadors socials, passant per jutges, psicòlegs, enginyers o polítics, entre d'altres. "Des de l'Advocacia Catalana hem considerat oportú organitzar un Congrés que reuneixi, per primera vegada, a tots els professionals que treballen en l'àmbit de la mediació per poder abordar la matèria des de diferents perspectives i poder analitzar el seu funcionament des de tots els àmbits possibles", ha dit Rusca, que ha demanat a l'Administració "més implicació a l'hora de potenciar la mediació, no només perquè pot ajudar a descongestionar la justícia, sinó també pels valors que predica: una entesa entre persones en la qual totes les parts hi guanyen".
 
Una cultura de la pau
 
Per la seva banda, el president de la Comissió de Mediació del Consell de l'Advocacia Catalana, Juan Antonio García Cazorla, ha destacat que "cada cop hi ha més professionals que es dediquen a la mediació; des del Consell hem format ja prop de 1.000 mediadors en els darrers anys", ha destacat García Cazorla. La mediació fa que siguin els propis interessats els que gestionin el problema i trobin la solució, estalviant-se molts maldecaps, diners i temps, a banda de contribuir a descongestionar els jutjats. Però per a García Cazorla, "la seva principal grandesa radica en ser un procediment que transcendeix el conflicte que pretén resoldre amb valors com el diàleg i la cultura de la pau". "La mediació, vol tornar als ciutadans el procés de resoldre els seus conflictes" afegeix el president de la Comissió de Mediació del Consell. Per aquest motiu l'Advocacia està fent una aposta decidida per la mediació i la seva potenciació, reservant cada cop més la via judicial com a últim recurs davant el conflicte.
 
Un programa adaptat a la diversitat professional
 
Sota el lema "Tu també ets Mediació: Tots ho som, tots hi som", el Congrés compta amb la intervenció de professionals experts procedents dels àmbits institucional i acadèmic de l'advocacia, la psicologia, la pedagogia o l'educació social, entre d'altres, la qual cosa contribuirà enriquir el debat.
 
La conferència inaugural d'avui ha anat càrrec del president del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, seguida d'una ponència sobre l'expansió de la mediació en els diferents àmbits, a càrrec de l'advocat Antoni Vidal Teixidó. En cadascuna de les jornades s'han previst simultàniament conferències centrals i tallers pràctics, a triar.
 
La trobada té lloc a l'Auditori de l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, situat al carrer d'en Font, número 25, de Sabadell, avui dijous 10 i demà divendres 11 de març, des de les deu del matí fins a les set de la tarda. L'assistència al Congrés permetrà acreditar catorze hores de formació continuada en mediació.
 
Podeu consultar aquí el programa sencer.
 

©Comunicació CICAC.

Servei d’Orientació a la Mediació gratuït a l’ICASBD el proper 21 de gener, amb motiu del Dia Europeu de la Mediació

icasbd mediacioCoincidint amb l'aniversari de l'aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa de la 1a Recomanació núm. R (98) 1, sobre mediació familiar, el 21 de gener, se celebra el Dia Europeu de la Mediació.
 
Per això al llarg de la setmana del 14 al 21 de gener es faran un seguit d'activitats de promoció i divulgació de la mediació a tota Catalunya. Entre elles, el proper dijous 21 de gener, el Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD) organitzarà, com ja va fer l'any passat, una JORNADA DE PORTES OBERTES de MEDIACIÓ, tant a Sabadell (Delegació jutjats, Avd. Francesc Macià, 34, 1a. planta) com a Cerdanyola, (Delegació jutjats, Passeig d'Horta, 19, 1a. planta), en la qual s'oferirà un servei d'orientació a la mediació, gratuït i no remunerat, a tots aquells ciutadans i ciutadanes que s'hi acostin des de les 9.30 hores fins les 13.30 hores.
 
Més informació sobre els actes previstos al següent enllaç.
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DE MEDIACIÓ

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio 18 19
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria