Primeres sessions de mediació gratuïtes a l’ICASBD per commemorar el Dia Europeu de la Mediació

l proppassat dimecres 21 de gener es va commemorar a tota la Unió Europea el Dia Europeu de la Mediació, jornada destinada a la reivindicació d'aquest sistema de resolució de conflictes que, en paraules del degà de Sabadell i president de la Comissió de Mediació del Consell de l'Advocacia Catalana, Sr. Juan Antonio García Cazorla, "representa la veritable alternativa a la judicialització de la vida pública, a banda de resultar un sistema més econòmic i eficaç de resolució de conflictes".
 
García Cazorla va parlar d'aquesta i altres qüestions al programa de Catalunya Ràdio, l'Oracle, al qual va acudir com a convidat en qualitat de màxim responsable de mediació en seu de l'Advocacia Catalana. Podeu escoltar aquí la seva intervenció. Paral·lelament, la Sra. Carme Sala, com a presidenta de la Comissió de Mediació de l'ICASBD, també antedre els mitjans (en aquest cas Ràdio Sabadell), per explicar l'experiència de la nostra institució en la prestació d'aquest servei públic. Podeu escoltar la seva intervenció aquí.
 
Val a dir que, en la seva aposta per la mediació, el Col·legi d'Advocats de Sabadell, juntament amb la resta de col·legis d'advocats catalans, disposa d'un Servei d'Orientació a la Mediació (SOM) que ofereix un servei bàsic d'orientació a la mediació familiar, inclosa la informació sobre la possibilitat d'obtenir-ne la gratuïtat del procés. Alhora, a través del SOM es tramiten i controlen les sol·licituds de designació de mediador d'ofici per als processos de mediació familiar que estiguin dins de l'àmbit competencial de les jurisdiccions de Sabadell i Cerdanyola del Vallès. Precisament en les seus on es desenvolupa habitualment aquest servei (les seus col·legials dels edificis judicials de Sabadell i Cerdanyola), es va prestar el passat dimecres 21 de gener, entre les 9:30 i les 13:30 hores, un Servei d'Orientació a la Mediació amb primeres sessions de mediació gratuïtes per a tots els ciutadans i ciutadanes que hi poguessin estar interessats. Així ho va explicar Carme Sala, qui va voler destacar el fet que tots els i les professionals que exerceixen com a mediadors disposen, a banda de la seva formació jurídica, d'una formació específica en mediació homologada per la Generalitat de Catalunya.
 
En l'acte de cloenda de la celebració del dia europeu de la mediació, al qual hi van assistir en representació de l'ICASBD el mateix García Cazorla, la presidenta de la Comissió de Mediació, Sra. Carme Sala, i el Secretari de la Junta de Govern, Sr. Joan Badia, es va analitzar la mediació des de perspectives tan diferents com el món empresarial, els cossos de seguretat, els valors i la judicatura i la valoració positiva del diàleg on els dialogants participin sense ofendre's i cap on ha d'anar la mediació des dels punts de vista de cadascun dels participants
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, en la clausura va destacar que la Justícia ha de ser quelcom més que la judicialització dels conflictes i que s'ha d'oferir al ciutadà diferents maneres d'abordar-lo com la mediació.
 
Els organitzadors del dia europeu de la mediació van signar el Manifest Institucional del dia europeu. Posteriorment i en el mateix acte s'hi van adherir entitats col·laboradores de la celebració com es el cas del Consell de l'Advocacia Catalana o el mateix Col·legi d'Advocats de Sabadell. En el present enllaç podeu consultar el contingut del citat manifest en el qual s'insisteix en la idea de la mediació com a sistema de resolució dels propis conflictes amb participació directa dels interessats com a via adequada per passar de la cultura de l'enfrontament a la cultura del diàleg.
 
COMISSIÓ DE MEDIACIÓ

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria