Justícia adjudica el Projecte de la Futura Audiència de Barcelona

apb_edifici_01
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, va presentar el passat 28 de gener la proposta guanyadora del concurs per a la construcció de la futura seu de l'Audiència de Barcelona en el Passeig Lluís Companys de la ciutat, i va assegurar que amb aquesta nova instal·lació es consolida el segon eix de concentració judicial de la ciutat després de la Ciutat de la Justícia. La proposta guanyadora --que s'ha imposat entre les 52 candidatures presentades-- és obra de l'equip format per les empreses RCR, Aranda Piguem Vilalta Arquitectes i SLP & Plasencia Buendía Arraut i Associats.
 
El nou edifici se situarà en l'espai que ocupaven els jutjats de guàrdia abans de ser traslladats a la Ciutat de la Justícia a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i, segons Tura, “serà un edifici a l'alçada dels temps, respectuós amb el Passeig Lluís Companys”.
 
Tot i que encara és una idea inicial i no serà fins a aquest estiu quan es pugui presentar un primer projecte bàsic, l'Audiència constarà de dos volums connectats entre si per passadissos de vidre, per la qual cosa des de l'exterior semblaran dos mòduls diferents. Les noves instal·lacions tindran més de 52.000 metres quadrats i acolliran les 22 seccions de l'Audiència de Barcelona i els 50 jutjats socials i contenciosos administratius de la ciutat. Segons la conselleria el cost estimat de l'obra serà de 67 milions i mig d'euros.
 
Tura va afirmar que amb la inversió per a la millora de les Audiències provincials la conselleria “salta a un segon nivell”, i va recordar que ja s'ha començat a construir l'Audiència de Girona i s'ha licitat la de Tarragona.
 
El projecte de Barcelona preveu realitzar una actuació arqueològica preventiva, atesa la ubicació del nou edifici --a cavall entre els districtes de Ciutat Vella i l'Eixample-- facilita l'aparició de restes arqueològiques a la zona. La consellera va assegurar que la futura Audiència de Barcelona permetrà recuperar l'aspecte original del Palau de la Justícia, que es troba en el mateix Passeig Lluís Companys.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria