Tutela Judicial Efectiva i retard del Lletrat al Judici

diario_la_ley
Us adjuntem una interessant sentència de l'Audiència Provincial de Tarragona de 23 de gener del 2012, que estima el recurs d'apel·lació interposat contra la sentència absolutòria del Jutjat d'Instrucció núm. 6 de Tarragona i la revoca declarant la nul·litat del judici per vulneració de la tutela judicial efectiva anul·lant la sentència i retornant el procediment al moment de la celebració del judici. En el present cas, un mínim retard de 5 minuts del lletrat del denunciant a l'acte del judici oral, va motivar la celebració del mateix sense la compareixença de les parts, tan sols 2 minuts després de l'hora del seu assenyalament.
 
L'Audiència considera aquest supòsit com una vulneració del dret fonamental a la tutela judicial efectiva, en primer lloc per haver-se notificat per via telefònica les parts, irregularitat resolta per una d'elles amb la presentació a l'acte del judici.
 
En última instància, el ponent d'aquesta resolució i antic jutge degà de Sabadell, Il·lm. Sr. Francisco José Barbancho Tobillas, considera que ens trobem davant d'un supòsit de nul·litat d'actuacions i vulneració del principi de prudència en l'àmbit de l'administració de justícia al no haver transcorregut ni tres minuts des de l'hora assenyalada per a la celebració del judici de faltes quan es celebra el mateix declarant la incompareixença de les parts.
 
Podeu consultar aquí el text d'aquesta sentència, publicada per www.diariolaley.es.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria