El president del TSJC es compromet a reforçar els Jutjats socials de Sabadell a instàncies de l’ICASBD

reunio_tsjc250614Ahir, 25 de juny, el degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD), Sr. Juan Antonio García Cazorla, i el diputat tercer de la Junta de Govern i responsable de Relacions amb l'Administració de Justícia, Sr. Josep Farnés i Costajussà es van reunir amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Sr. Miguel Ángel Gimeno, a la seu de l'Alt Tribunal català, per tractar sobre la problemàtica dels Jutjats Socials al partit judicial de Sabadell.
 
Tant García Cazorla com Farnés van posar de manifest la greu problemàtica que està afectant actualment els jutjats socials del nostre partit judicial, els quals arrosseguen un endarreriment inacceptable (a dia d'avui, en alguns d'ells s'estan assenyalant els judicis per al 2016) que, sens dubte, genera greus perjudicis per als justiciables, més encara en el moment de greu crisi econòmica que estem patint. Davant d'aquesta situació, el president del TSJC va mostrar la seva preocupació i comprensió, arribant-se a l'acord de realitzar un reforç transversal per a tots tres jutjats.
 
Recordem que aquesta reunió arriba després que des del mateix Col·legi d'Advocats s'hagin mantingut ja diferents reunions amb els responsables dels jutjats implicats i amb el jutge degà de Sabadell, Alberto Varona, el qual va confirmar que es va elevar una queixa i sol·licitud de reforç davant la Sala de Govern del mateix Tribunal Superior de Justícia que, segons sembla, va ser tractada en la sessió de l'1 d'abril de 2014, si bé es va resoldre no incorporar cap altre reforç ni actuació en els jutjats socials al marge dels previstos en el Pla que ja va ser aprovat per la Sala de Govern en relació amb les mesures de reforç en la Jurisdicció Social de Catalunya. Ara el president d'aquest òrgan s'ha compromès a revisar aquesta decisió.
 
Al marge d'aquest tema, la reunió va servir també per abordar altres qüestions, com ara la problemàtica de la freqüència de les conduccions de detinguts de la comissaria a les seus judicials. En l'actualitat la posada a disposició judicial de les persones detingudes es realitza una vegada al dia, i des de l'ICASBD es demana que s'ampliï la freqüència d'aquestes conduccions a dues diàries, per evitar així la perllongació de privacions de llibertat més enllà del que sigui estrictament necessari.
 
Igualment, els representants de l'ICASBD van intercanviar opinions amb el màxim representant del TSJC sobre el projecte de reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial. García Cazorla i Farnés van transmetre les reivindicacions de l'Advocacia en relació amb el dit projecte que, de materialitzar-se en els termes actuals, podria privar de jutjats a poblacions com ara Sabadell i Cerdanyola del Vallés. Tanmateix, Gimeno també va evidenciar la preocupació del Poder Judicial en relació amb aquesta reforma legislativa. En concret, i pel que fa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el seu President va posar de manifest el risc que l'Alt Tribunal català pugui veure's buidat del seu caràcter d'òrgan cassacional.
 
El degà de l'ICASBD ha mostrat la seva satisfacció per la bona sintonia mostrada pel màxim òrgan de la Judicatura catalana en relació amb les problemàtiques plantejades des de Sabadell, així com en tot allò que fa referència a les reformes en matèria de Justícia, ja que, segons ha manifestat "la Judicatura i l'Advocacia van de la mà en el seu compromís de preservar l'accés a una Justícia propera i de qualitat per a tots els ciutadans".
 
Igualment, Josep Farnés, com a responsable de Relacions amb l'Administració de Justícia, ha destacat l'acord en matèria de reforç dels jutjats socials com una fita en el treball esmerçat per la Comissió que presideix.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria