Conferència sobre Mesures Alternatives a la Subhasta a l'ICASBD

thumb_conf_2011_alter_subhasta
El passat dijous 15 de setembre va tenir lloc a la Sala d'Actes del Col·legi d'Advocats de Sabadell una nova conferència del Cicle 2011 organitzat per la seva Comissió de Formació, la primera després del descans estival.
 
En aquesta ocasió, la sessió, organitzada de manera conjunta amb el Col·legi d'API de Barcelona i província en el marc de col·laboració mútua que preveu el conveni recentment signat entre ambdues corporacions, va versar sobre les mesures alternatives a la subhasta en l'execució judicial d'immobles, un tema de rabiosa actualitat, i va comptar com a ponents amb el Sr. Gabriel Fuentes, advocat i Vicepresident Primer del Col·legi d'API de Barcelona, i amb l'Il·lma. Sra. Raquel Alastruey, magistrada del Jutjat de Primera Instància núm. 52 de Barcelona i que va ser degana dels Jutjats de Sabadell entre els anys 2000 i 2003.
 
Després de la presentació de la sessió per part del degà del Col·legi, Sr. Juan A. García Cazorla, i del President del Col·legi d'API, Sr. Joan Ollé, el Sr. Fuentes va centrar la seva exposició a fer una valoració de la figura de la subhasta judicial -esgotada, al seu parer- en la conjuntura de crisi que ens toca viure i amb l'actual legislació hipotecària, i va advocar per cercar noves vies que permetin arribar a una major satisfacció tant de la part executant com de l'executada en aquests processos, tot instant la modificació de diferents articles de la Llei d'enjudiciament civil.
 
La magistrada Sra. Alastruey, va analitzar la viabilitat i casuïstica processal sobre l'aplicació de les mesures alternatives a la subhasta que obren la via a una millor valoració de l'immoble executat, conforme al que estableixen els articles 641, 642, 643 i 691 de la Llei d'enjudiciament civil, i també va apostar per una legislació més flexible que, entre altres aspectes, atorgui un major marge de maniobra al jutge a l'hora de valorar en cada cas els possibles convenis o vies consensuades de satisfacció del crèdit, com pugui ser la valoració del bé mitjançant el mediador immobiliari, amb l'objectiu d'arribar a solucions més satisfactòries i menys traumàtiques que les actuals, especialment per a la part executada.
 
Un marc d'actuació en el qual, precisament, pot ser factible una beneficiosa col·laboració mútua entre tots dos professionals, API i lletrat, tal i com van posar de manifest els màxims responsables d'ambdues institucions al públic assistent, que va omplir de gom a gom la Sala.
 
SECRETARIA TÈCNICA

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria