Convocatòria assemblea TOAD ICASBD: 16 febrer

icasbd toadPer la present, s'us convoca, com a lletrats/des adscrits/es al Servei, a l'Assemblea TOAD que tindrà lloc el proper dijous 16 de febrer de 2017, a les 18.00 hores en primera convocatòria i, si escau, a les 18.30 hores en segona, a la Sala d'Actes de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell (carrer de Lacy, núm. 15), sota el següent ORDRE DEL DIA:
 
1. Lectura i aprovació, si escau, de l'acta de l'Assemblea anterior (en arxiu adjunt).
2. Presentació de candidatures i votació dels 3 càrrecs assemblearis de la Comissió TOAD per un període de 3 anys.
3. Informació dels Convenis SOJ i TOAD signats amb el Departament de Justícia per l´any 2017 (Publicats a la zona privada TOAD del web de l'ICASBD).
4. Posada en marxa del Servei SOJ-SERTRA per reforçar la tasca dels membres de la Comissió TOAD als SOJ de Sabadell i Cerdanyola del Vallès.
5. Consulta Vinculant de la DGT, de data 25/01/2017, sobre el canvi de criteri respecte a l'exenció de l'IVA en el Torn d´Ofici. Darreres informacions.
6. Torn obert de paraules.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DEL TOAD
Guardar

Acord del CICAC amb el departament de justícia per fomentar l'ús del català en l'àmbit de l'Administració de justícia

icasbdUs informem que el Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya ha signat un acord de col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat que té com a objectiu fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit de l'Administració de Justícia.
 
L'acord estableix l'inici d'una prova pilot, amb una durada prevista inicialment d'un any, adreçat als advocats i advocades que presten servei en el torn d'ofici i que voluntàriament s'hi vulguin acollir (qui vulgui participar en aquest programa, cal que efectuï la inscripció voluntària, tot enviant un correu electrònic a l'adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. )
 
Consistirà en una percepció complementària de 14 euros per la presentació de determinats escrits redactats en llengua catalana (que coincideixin amb algun dels 26 mòduls de les actuacions del TOAD especificats a l'annex del document adjunt), així com el seguiment del compliment dels drets lingüístics dels ciutadans que hagin optat per triar el català.
 
Us adjuntem la nota de comunicació CICAC amb el contingut i detalls de l'esmentada prova pilot.
 
Tot el qual us comuniquem, per al vostre coneixement i efectes.
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DEL TOAD

Facturació assumptes TOAD: SIGA + Volante Express (app mòbil) / Noves sessions informatives

icasbd toadUs informem que, en compliment de l'acord adoptat el 18 d'octubre de 2016 per la Junta de Govern, a partir de l'1 d'abril de 2017 la justificació/facturació de totes les actuacions (civils i penals) del torn d'ofici l'haureu de realitzar de manera telemàtica a través de SIGA, mitjançant el vostre certificat ACA.
 
Molts companys i companyes ja fa dies que justifiquen les seves actuacions del TOAD de manera telemàtica a través de SIGA, tot accedint-hi amb el seu carnet/certificat electrònic, amb la comoditat i agilitat que això comporta, ja que evita que us hàgiu de desplaçar al Col·legi per lliurar presencialment la documentació en paper.
 
Recordeu que per a les assistències penals s'utilitza l'aplicatiu "Volante Exprés", que és l'APP mòbil que permet introduir telemàticament al programa SIGA tant la butlleta de sol·licitud de la justícia gratuïta firmada per l'assistit/da, com la documentació que justifica l'assistència realitzada (acta declaració detingut, etc.) i en la que apareixen les dades de l'actuació (núm. diligències, pressumpte delicte, etc.).
 
A fi i efecte que tots els companys i companyes que encara no ho feu, comenceu com més aviat millor a facturar per via telemàtica, hem programat, juntament amb la Comissió d'Informàtica, noves xerrades informatives a la Sala d'Actes de la seu central (C/ Lacy) sobre aquesta sistemàtica:
 
28/10/2016 12.30 hores
28/11/2016 19 hores
23/12/2016 12.30 hores
25/01/2017 19 hores
24/02/2017 12.30 hores
22/03/2017 19 hores
 
En aquestes sessions també es parlarà sobre la plataforma E-justicia.
 
Aprofitem per tornar a adjuntar-vos el Manual d'Usuari del "Volante Express", perquè tot aquell que encara no l'utilitzi, es pugui descarregar l'aplicatiu en el seu mòbil.
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DEL TOAD
COMISSIÓ D'INFORMÀTICA

Dimarts, 12 juliol: Dia de la Justícia Gratuïta 2016

banner castalan justiciagratuitaUs informem que el dimarts, 12 de juliol de 2016, se celebra la VI edició del Dia de la Justícia Gratuïta.
 
Com cada any, es programaran als diferents col·legis d'advocats d'arreu de l'Estat tot un seguit d'accions i iniciatives per commemorar aquest dia, amb l'objectiu principal d'acostar el torn d'ofici i assistència al detingut al ciutadà i, especialment, per retre un merescut homenatge a la tasca social que duen a terme tots els lletrats i lletrades que hi presteu servei.
 
Totes les accions van encaminades, per tant, a recolzar de manera decidida l'actual model de Justícia Gratuïta, reconeixent i atorgant la notorietat que mereix uns Serveis públics transcendentals com són el del Torn d'Ofici i el d'Orientació Jurídica Gratuïta i, alhora, palesar públicament la fonamental tasca professional que els advocats i advocades d'ofici duen a terme les 24 hores del dia, durant els 365 dies de l'any, en defensa dels drets de la ciutadania.
 
A banda d'altres accions i iniciatives, l'ICASBD ha programat per a aquest 2016, els actes següents:
 
- Dimarts 12 de juliol:

De 10.00 a 13.00 h.: Jornada de Portes Obertes, en la qual s'oferirà a la seu central (Lacy) un servei d'orientació jurídica, adreçat a tots aquells ciutadans que s'hi acostin i vulguin rebre, gratuïtament, una primera orientació o assessorament sobre un determinat assumpte o problemàtica.
 
Durant tot el dia: Difusió mitjançant tríptics i cartells informatius, de la Carta de Drets i Deures del ciutadà davant de la Justícia Gratuïta, així com repartiment de pulseres commemoratives, díptics i altre material als ciutadans.
 
Divendres 15 de juliol, a les 20 hores, es durà a terme la VI edicio de la Caminada nocturna ICASBD-Montserrat, organitzada per la Comissió d'Activitats Col·legials, i en la que els/les participants que ho vulguin es vestiran amb samarretes i gorres commoratives del Dia de la Justícia Gratuïta i l'Advocacia d'Ofici.
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DEL TOAD

L’ICASBD celebra el Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici 2015

icasbd toadEl passat divendres 10 de juliol el Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD) va celebrar els actes de commemoració del Dia de la Justícia Gratuïta en un to clarament reivindicatiu, com ve sent habitual en els darrers anys. Tot i així, val a dir que, tal i com va manifestar Juan Antonio García Cazorla, degà de la institució, "ja sembla que hem pogut superar els escenaris de bel·ligerància institucional extrema d'exercicis anteriors", en clara al·lusió a alguns projectes de reformes que el Ministeri de Justícia a retirat en els darrers mesos
 
Eulàlia Barros, presidenta de la Comissió del torn d'ofici de l'ICASBD, va voler destacar, en declaracions a Ràdio Sabadell, la qualitat del servei que es presta en l'actualitat. En la línia de les paraules de García Cazorla, Barros va admetre una millora en les relacions amb el Ministeri, tot i que encara perviuen esculls importants, com ara les taxes judicials.
 
Entre les activitats que es van desenvolupar al llarg de tot el dia cal destacar la jornada de portes obertes i assessorament gratuït, que es va dur a terme per advocats i advocades adscrits al torn d'ofici a les diverses seus. La mateixa anava adreçada a tota la ciutadania com a forma de posar a l'abast de les persones la institució col·legial. Entre totes les dependències, van ser ateses una setantena de persones.
 
Al vespre, i en seu del tradicional sopar d'estiu de la institució, el degà va dedicar unes paraules als lletrats i lletrades d'ofici, defensant la necessària dignificació de la figura de l'advocat/da d'ofici, garantint la viabilitat econòmica i estructural del servei, que actualment presten més de 42.000 professionals arreu d'Espanya.
 
Seguidament, els i les assistents es van fer una fotografia de grup vestint les samarretes reivindicatives dissenyades pel Consejo General de la Abogacía Española.
 
Tal i com va destacar el degà García Cazorla, la voluntat de la corporació és portar aquestes reivindicacions més enllà del dia de la Justícia Gratuïta i fer-ne difusió entre les diferents associacions veïnals i ciutadanes per aconseguir difondre el missatge entre els veritables destinataris del servei.
 
Val a dir que els actes reivindicatius van iniciar-se pròpiament el passat divendres 3 de juliol, amb la ja tradicional caminada nocturna Sabadell – Montserrat en defensa del Torn d'Ofici i la Justícia Gratuïta.
 
COMISSIÓ DEL TOAD

Dia de la Justícia Gratuïta 2015: Actes programats a l'ICASBD. Participa-hi!

banner castalan justiciagratuitaUs informem que el proper diumenge, 12 de juliol de 2015, se celebra la V edició del Dia de la Justícia Gratuïta.
 
Amb aquest motiu, tant el divendres 10 com el dilluns 13 de juliol es programaran als diferents col·legis d'advocats d'arreu de l'Estat tot un seguit d'accions i iniciatives per commemorar aquest dia, amb l'objectiu principal d'acostar el torn d'ofici i assistència al detingut al ciutadà i, especialment, per retre un merescut homenatge a la tasca social que duen a terme tots els lletrats i lletrades que hi presteu servei.
 
Tal com ja ho va ser l'any passat, aquesta commemoració té alhora un caràcter reivindicatiu, com a defensa decidida de l'Advocacia vers l'actual model de Justícia Gratuïta, i de rebuig a la modificació de la Llei de JG que pretén impulsar el Ministeri de Justícia.
 
Totes les accions van encaminades, per tant, a reconèixer i atorgar la notorietat que mereix un Servei públic transcendental com és el del Torn d'Ofici i l'Orientació Jurídica Gratuïta i, alhora, palesar públicament la fonamental tasca professional que els advocats i advocades d'ofici duen a terme les 24 hores del dia, durant els 365 dies de l'any, en defensa dels drets de la ciutadania.
 
L'ICASBD ha programat per a aquest 2015, com a actes més destacats:
 
- Divendres 3 de juliol, a les 20 hores, es durà a terme la V edició de la Caminada nocturna ICASBD-Montserrat, en la que els participants desplegaran i es faran una foto davant de la seu col·legial, tot just abans d'iniciar la Caminada, amb una pancarta del Dia de la Justícia Gratuïta, en defensa de l'actual model i contra el projecte de reforma de la Llei de Justícia Gratuïta. S'obsequiarà també els participants d'aquesta activitat amb gorres i borses amb aquest lema.
 
- Divendres 10 de juliol:
 
  • De 10 a 13.00 h.: Jornada de Portes Obertes, en la qual s'oferirà a la seu central (Lacy) un servei d'orientació jurídica, adreçat a tots aquells ciutadans que vulguin rebre, gratuïtament, una primera orientació o assessorament sobre un determinat assumpte o problemàtica.
  • A les 22 hores: En el decurs del Sopar dels Advocats, es farà una foto de grup amb tots els assistents (prop de 150 persones), vestint la samarreta de JG i en defensa de la figura de l'Advocat d'Ofici.
  • Durant tot el dia: Roda de premsa, difusió mitjançant tríptics i cartells informatius, de la Carta de Drets i Deures del ciutadà davant de la Justícia Gratuïta, així com repartiment de pulseres commemoratives, díptics i altre material als ciutadans.
Participeu-hi, la defensa i reconeixement del nostre model de Justícia Gratuïta i del Torn d'Ofici tal com el coneixemen avui ÉS COSA de TOTS i TOTES !
 
 
Cordialment,
 
COMISSIÓ DEL TOAD
 
 

BancSabadell Professional

 
bancsabadell 
 
 
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria