L’ICASBD inaugura un nou Servei d'Intermediació en Deutes de l’Habitatge a Montcada i Reixac

sidh montcadaAvui s'ha presentat el nou Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) de Montcada i Reixac, que la Diputació de Barcelona ha posat en marxa amb la col·laboració de l'Ajuntament de Montcada, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i que prestaran lletrats i lletrades del Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD).
 
El punt SIDH de Montcada atendrà els ciutadans del municipi i també els de Cerdanyola del Vallès i Ripollet.
 
A la presentació d'avui, hi han participat Juan Antonio García Cazorla, degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell; Josep Oliva, diputat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; M. Carmen Porro, alcaldessa accidental de Montcada i Reixac; Carles Sala, secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. A la mateixa, el degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, ha volgut remarcar «l'aposta de l'advocacia pels drets i per unir esforços a favor de la ciutadania, sobretot quan té problemes amb un bé tan preuat com l'habitatge». En aquest sentit, ha remarcat la formació específica dels advocats i advocades que prestaran l'esmentat servei, amb experiència contrastada en la matèria.
 
Aquest servei, que la Diputació està desplegant per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels Col·legis d'Advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.

El SIDH de Montcada
 
El SIDH es presta a l'Oficina Local d'Habitatge de Montcada, però s'hi pot accedir a través de les oficines de serveis socials, de consum o d'habitatge de qualsevol dels municipis beneficiaris. Les famílies que hi siguin derivades -una vegada feta la comprovació de les condicions d'accés (ser propietaris d'un únic habitatge que s'utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca)- són entrevistades per lletrats i lletrades amb formació especialitzada i experiència contrastada en la matèria, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l'entitat financera corresponent.

Punts SIDH en funcionament
 
A part del que s'ha inaugurat avui, actualment l'ICASBD col·labora ja en altres punts en funcionament, com són els de Barberà - Badia del Vallès i Montcada i Reixac
 
Properament s'arribarà a 30 punts d'atenció que cobriran tota la demarcació de Barcelona, finalitzant el desplegament del servei.

Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria