9 de febrer: IV Calçotada i visita guiada de l’ICASBD

Benvolguts/des companys/es
 
Per quart any consecutiu, encetem el programa d'activitats col·legials previstes per la Comissió per al 2014, amb la convocatòria de la IV Calçotada de l'ICASBD.
 
L'activitat l'hem programat per al diumenge 9 de febrer de 2014 i, al marge de la calçotada, inclou una interessant visita cultural guiada al Monestir de Santes Creus.
 
De l'ordre del Císter, filial de la Grand Selva (Llenguadoc), l'origen de l'abadia cal trobar-lo l'any 1150 quan Guillem Ramon I de Montcada i els seus fills van fer donació a l'abat de la Grand Selva un alou de la seva propietat a Cerdanyola del Vallès, conegut com l'alou de Valldaura, perquè s'hi fundés un monestir. L'any 1169 es traslladà definitivament al paratge de Santes Creus, a l'emplaçament actual vora el riu Gaià. La primera etapa de construcció del monestir es perllongà durant 100 anys, i s'inicià amb el mandat del primer abat del país, Pere de Valldaura (1158-1184), considerat l'abat fundador del monestir de Santes Creus. L'any 1835, com a conseqüència de la desamortització de Mendizábal, la comunitat va abandonar l'edifici. Cal destacar especialment que s'hi conserva la tomba del Rei Pere el Gran, un dels monarques més destacats de la corona catalano-aragonesa, la qual ha restat intacta al llarg de 700 anys; tot un rècord. Pere II, dit el Gran, fou enterrat al Reial Monestir de Santes Creus el 1285. Una troballa excepcional i de rellevància internacional, ja que és una de les poques tombes de llinatge reial europeu que no ha estat espoliada i l'única en el cas dels reis catalans. Recentment va ser protagonista d'un reportatge televisiu amb motiu de la obertura i anàlisi. Declarat monument nacional per la Reial Ordre de 13 de juliol de 1921, el de Santes Creus és l'únic monestir inclòs a la Ruta del Císter en el qual no hi ha vida monàstica.
 
La previsió/timing de la jornada és la següent:
 
- 11 h.: Trobada al Monestir de Santes Creus (Des de Sabadell, en cotxe es triga aprox. 1 hora i mitja). Tot seguit es farà la visita guiada al Monestir. En sortir, s'anirà (a peu) fins a l'Alberg Pere el Gran, a només 5 minuts del Monestir, on s'explicarà als assistents la història de la calçotada.
 

- 13.15 h.: Al restaurant de l'Alberg Pere el Gran s'hi farà un aperitiu i, tot seguit, es farà la calçotada i carn a la brasa (xai, llangonissa, botifarra negra, patata al caliu, fesols...) . També s'hi inclouen les postres (crema catalana casolana), el vi/aigua, el cava i els cafès.

Com cada any, hi haurà menú infantil (a base de macarrons de primer, i llom o pollastre de segon), així com menú per a celíacs.

- Finalment, hi haurà ball.

Els preus de l'activitat són:

36 € per als adults (amb el menú de calçotada + carn a la brasa esmentat).

12,50 € per als menors de 7 anys amb menú infantil (no paguen monestir).

18,50 per als menors que tinguin més de 7 anys i que prenguin menú infantil.

En tractar-se d'un preu conjunt per a tota la jornada, no es podrà descomptar cap import si algú decideix no fer alguna de les activitats.

Nota: És convenient que, en arribar a l'àrea del monestir -un cop creuat el pont- deixeu el cotxe al pàrquing que hi ha seguint tot recte (una explanada), a uns 10 metres, ja que és davant mateix del restaurant.

No oblideu que l'activitat és oberta també als familiars i amics dels col·legiats/des.

Tots/es aquells/es que hi estigueu interessats, us agrairem que formalitzeu la/les vostra/es inscripció/ons a la Secretaria de l'ICASBD tan aviat com us sigui possible, i sempre abans del divendres 31 de gener de 2014 (Comissió d'Activitats Col·legials, Sra. Vanessa Yagües, Tel. 93 726 53 55 / C. e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), per poder fer les previsions oportunes.

Si us resulta més còmode, podeu enviar-nos un correu autoritzant-nos expressament perquè us carreguem el preu de la/les inscripció/ons en el vostre compte.

Us hi esperem!

COMISSIÓ D'ACTIVITATS COL·LEGIALS

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria