22 de febrer: Conferència sobre dret animal: Orígens i reptes actuals

icasbd dret animalLa Comissió de Defensa del Dret i Benestar Animal de l'ICASBD, juntament amb la Comissió de Formació, ha coorganitzat amb l'ICALP (International Center for Animal Law and Policy) de la UAB un FÒRUM SOBRE DRET ANIMAL que, al llarg de tres sessions, vol apropar-nos a aquesta branca del dret que cada cop té més rellevància en una societat que pren consciència de la figura dels animals no com a mers objectes sinó com a essers sensibles reconeguts per l'article 13 del Tractat de Funcionament de la UE.
 
Aquest Fòrum també representa una gran oportunitat de col·laboració amb l'ICALP, centre pioner a Europa en l'estudi del dret animal i polítiques públiques. Reuneix especialistes dels àmbits del dret, la veterinària, l'humanisme, la biodiversitat, les ciències de la salut, la comunicació i les ciències polítiques. Està dirigit per la catedràtica Marita Giménez Candela, professora del Departament de Dret Públic i Ciències Històrico Jurídiques de la UAB i coordinadora del Màster en Dret Animal i Societat.
 
Aquesta primera sessió, programada pel dia 22 de febrer, 19 hores, tractarà sobre el Dret Animal: orígens i reptes actuals, i anirà a càrrec precisament de la professora Marita Giménez Candela. La relació entre humans i animals és una constant a totes les civilitzacions. Còm ha entès el dret aquesta relació des de la inclusió dels animals com a objectes al Dret Romà, fins a com constitueix un repte per a la nostra societat, és el que s'explorarà en aquesta conferencia. Ens basarem en documents històrics i en casos reals per donar una visió àmplia, actual i dinamitzadora del que constitueix un dels principals reptes de la societat del segle XXI.
 
Tant aquesta com les altres sessions programades, i que aviat anunciarem, són gratuïtes i obertes a la ciutadania.
 
Cordialment,
COMISSIÓ DE FORMACIÓ
COMISSIÓ DE DEFENSA DEL DRET I BENESTAR ANIMAL

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria