L’ICASBD participa activament en les Jornades de Juntes de Govern dels Col·legis Catalans, celebrades a Manresa

IMG 3851Els lletrats i lletrades que integren les Juntes de Govern dels catorze Col·legis d'Advocats catalans es van reunir el proppassat divendres 20 de març al Monestir de Sant Benet de Bages (Manresa) amb motiu de la XIII Jornada de Juntes de Govern organitzada pel Consell de l'Advocacia Catalana (CICAC), amb l'objectiu de debatre els últims projectes de reforma legislativa proposats pels governs central i autonòmic i demés temes d'actualitat de l'advocacia.
 
L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD) hi va tenir una participació activa, amb presència de la Junta de Govern a tots els grups de treball constituïts. En aquest sentit, cal ressenyar especialment la participació del degà de l'ICASBD, Juan Antonio García Cazorla, com a coordinador de dues de les sessions de treball més destacades, com van ser la relativa als honoraris professionals de l'advocat, sota el títol, "Cal una revisió dels criteris orientadors per a informes de taxacions i jures?", i la que feia referència a mediació, sota el títol "Resolució de conflictes en el Codi de Consum i anàlisi de la figura del coordinador parental". Recordem que García Cazorla és actualment el president de les Comissions d'Honoraris Professionals i de Mediació del Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya, que és l'òrgan que coordina tots els col·legis d'advocats de Catalunya.
 
IMG 3852"Aquesta jornada de treball intens ha de servir per configurar un veritable full de ruta en matèria legislativa", ha comentat el màxim responsable de Sabadell, "que serveixi per crear autèntiques línies mestres de caràcter tècnic en l'elaboració de futurs projectes de llei, perquè es molt important que abans que s'enceti o es modifiqui una llei s'escolti la veu de l'advocacia, com a veu experta en la defensa dels drets dels ciutadans". Com a exemple de treball conjunt, García Cazorla ha fet referència al Manifest Institucional del dia europeu de la Mediació, que va sorgir d'una iniciativa conjunta d'administracions i institucions en seu de mediació, i al qual l'ICASBD s'hi ha adherit recentment.
 
A més dels ja citats, d'entre els temes que s'han pogut debatre destaquen la reforma del Codi Penal, la Llei de Seguretat Ciutadana, en la qual ha tingut part activa el diputat tercer de la Junta de Govern, Sr. Jaime Lapaz, com a responsable de drets humans de l'ICASBD, o les noves directives comunitàries en l'Assistència al Detingut, ponència a la qual va ser presentat el Protocol en aquesta matèria elaborat pel Col·legi de Sabadell. També s'han analitzat aspectes deontològics de la professió, temes relacionats amb la formació inicial, així com sobre la funció social de l'advocacia, i implantació de les noves tecnologies en seu de la professió.
 
Val a dir que des del CICAC està previst fer arribar les Conclusions de la Jornada a les administracions, institucions i partits polítics, per tal que les tinguin en compte a l'hora de tirar endavant les reformes legislatives previstes pels governs central i autonòmic.
 
©Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria