El CGAE exigeix a les Administracions el Compliment de les seves Obligacions

cgae
La Comissió Permanent del Consell General de l'Advocacia Espanyola, després d'analitzar la situació del servei públic de Justícia Gratuïta a diferents comunitats autònomes, i molt especialment la que es pateix a la Comunitat de Madrid, ha acordat per unanimitat, a proposta de la Comissió d'Assistència Jurídica Gratuïta:
1. Posar de manifest un cop més la rellevància del servei públic de Justícia Gratuïta que afecta drets fonamentals dels ciutadans.
2. Exigir a les diferents Administracions públiques el compliment íntegre i puntual de les seves obligacions econòmiques per al sosteniment del sistema, per no posar en perill la seva viabilitat.
3. Donar suport a les reivindicacions que en aquest sentit s'estan efectuant pels diferents Consells Autonòmics, Col·legis i companys en aquestes dates.
 
El servei públic de Justícia Gratuïta es presta pels 83 col·legis d'advocats de l'Estat, 24 hores al dia i durant els 365 dies de l'any. L'integren uns 35.000 advocats especialitzats, amb una edat mitja de 41,5 anys i una mitjana de 13 anys d'experiència professional. Diverses comunitats autònomes amb competències transferides no només paguen amb retard aquest servei, sinó que en alguns casos, com el de Madrid, es deuen les quantitats corresponents a gairebé la totalitat del 2010 i el que s'ha pagat ha estat a càrrec dels pressupostos del 2011, la qual cosa anuncia encara majors dificultats per cobrar els serveis que es presten al llarg del present any. A més a més, en alguns casos, els barems que es cobren no s'han revisat des de fa entre cinc i vuit anys.
 
El CGAE i el seu president han reiterat en nombroses ocasions que l'ampliació de drets socials aprovada pels legisladors, el creixement de la població i la greu crisi econòmica que partim no poden servir per retallar drets essencials per als més desfavorits, especialment el de defensa, ni tampoc han d'afectar els que ja han prestat eficientment aquest servei, és a dir, els advocats i advocades d'ofici.
 
La Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Pla, ha reclamat en dues ocasions a les Administracions Públiques que “compleixin amb els seus compromisos en aquest assumpte, que és un dels pilars de la Justícia”.
 
Per la seva banda, el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha reiterat també recentment que el model actual funciona bé i que no s'ha de canviar, encara que, a igual que l'Advocacia, és partidari d'introduir millores en el seu funcionament.

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria