Reunió Comissió TOAD CGAE: Propostes i acords adoptats

icasbd toadUs informem que l'ICASBD va ser-hi present, de manera activa, en la reunió de la Comissió Permanent del Torn d'Ofici que va tenir lloc ahir dimecres, 3 de desembre, a la seu del CGAE.
 
Durant l'esmentada reunió, l'ICASBD proposà un text alternatiu al redactat actual de l'article 25.2 del Projecte de llei d'assistència jurídica gratuïta, amb l'objectiu de garantir l'accés del ciutadà a una justícia gratuïta de qualitat i de proximitat, una proposta que va ser assumida per la totalitat dels col·legis d'advocats que formen part de la Permanent.
 
En el decurs de la reunió també es tractà sobre les diferents propostes al redactat de l'actual Projecte de llei que transposa la Directiva 2012/13 UE, 2010/68 UE. En aquest sentit, l'actual projecte tan sols preveu l'accés de la informació en seu policial limitada al control de la detenció o privació de llibertat (art. 5 CEDH). Per això, des de l'ICASBD es proposà que l'accés a l'atestat en seu judicial ho sigui a la totalitat de l'atestat policial, per garantir l'efectiu dret defensa de la persona contra qui es dirigeix el procediment penal, i interessant la inclusió d'aquest dret no només en l'art. 520, sinó també en l'art.118 LECrim. Aquestes propostes han estat igualment assumides pel CGAE.
 
D'una altra banda, a proposta del CGAE, es va establir que s'ha d'exigir la presència immediata i sense dilació o la possibilitat d'intèrpret en la informació dels fets que són objecte d'imputació, des del moment inicial, i també en les comunicacions amb l'advocat en qualsevol fase del procediment.
 
Totes aquestes propostes seran traslladades amb motiu de la reunió que és previst que es mantingui a mitjans de desembre amb membres del legislatiu.
 
En aquest mateix sentit, volem aprofitar per recordar-vos també, com ja hem tingut ocasió d'informar-vos en Circulars anteriors, que l'ICASBD ha mantingut diverses reunions amb els Cossos i Forces de Seguretat en relació amb l'aplicació de l'esmentada Directiva, del resultat de les quals els representants dels Mossos s'han compromès a canviar el model/protocol de lectura de drets i a assegurar que es compliran tots els drets, a excepció del dret d'accés a l'expedient o atestat policial, qüestió davant de la qual l'advocat/da pot fer constar la seva protesta i vulneració del dret.
 
Cordialment,
 
LA COMISSIÓ DEL TOAD

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria