L’ICASBD celebra el Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici 2015

icasbd toadEl passat divendres 10 de juliol el Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD) va celebrar els actes de commemoració del Dia de la Justícia Gratuïta en un to clarament reivindicatiu, com ve sent habitual en els darrers anys. Tot i així, val a dir que, tal i com va manifestar Juan Antonio García Cazorla, degà de la institució, "ja sembla que hem pogut superar els escenaris de bel·ligerància institucional extrema d'exercicis anteriors", en clara al·lusió a alguns projectes de reformes que el Ministeri de Justícia a retirat en els darrers mesos
 
Eulàlia Barros, presidenta de la Comissió del torn d'ofici de l'ICASBD, va voler destacar, en declaracions a Ràdio Sabadell, la qualitat del servei que es presta en l'actualitat. En la línia de les paraules de García Cazorla, Barros va admetre una millora en les relacions amb el Ministeri, tot i que encara perviuen esculls importants, com ara les taxes judicials.
 
Entre les activitats que es van desenvolupar al llarg de tot el dia cal destacar la jornada de portes obertes i assessorament gratuït, que es va dur a terme per advocats i advocades adscrits al torn d'ofici a les diverses seus. La mateixa anava adreçada a tota la ciutadania com a forma de posar a l'abast de les persones la institució col·legial. Entre totes les dependències, van ser ateses una setantena de persones.
 
Al vespre, i en seu del tradicional sopar d'estiu de la institució, el degà va dedicar unes paraules als lletrats i lletrades d'ofici, defensant la necessària dignificació de la figura de l'advocat/da d'ofici, garantint la viabilitat econòmica i estructural del servei, que actualment presten més de 42.000 professionals arreu d'Espanya.
 
Seguidament, els i les assistents es van fer una fotografia de grup vestint les samarretes reivindicatives dissenyades pel Consejo General de la Abogacía Española.
 
Tal i com va destacar el degà García Cazorla, la voluntat de la corporació és portar aquestes reivindicacions més enllà del dia de la Justícia Gratuïta i fer-ne difusió entre les diferents associacions veïnals i ciutadanes per aconseguir difondre el missatge entre els veritables destinataris del servei.
 
Val a dir que els actes reivindicatius van iniciar-se pròpiament el passat divendres 3 de juliol, amb la ja tradicional caminada nocturna Sabadell – Montserrat en defensa del Torn d'Ofici i la Justícia Gratuïta.
 
COMISSIÓ DEL TOAD

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria