L’ICASBD critica durament la gestió de la crisi dels refugiats per part de la UE i s’ofereix per prestar ajut a les administracions

icasbd drets humTal i com ja han ressenyat altres institucions de l'Advocacia, (entre les quals es troba el Consell de l'Advocacia Catalana, del que Sabadell en forma part), l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell, a través de la seva Comissió de defensa dels drets humans, vol posar de manifest el seu rebuig frontal a la gestió de la crisi migratòria que està vivint actualment la Unió Europea, atès que la negativa dels Estats membres de donar asil als refugiats de països en greu conflicte vulnera la normativa europea en matèria d'asil i refugi, (Carta de Drets Fonamentals de la UE [art. 18], que garanteix el dret a l'asil dins del respecte a les normes de la Convenció de Ginebra de 28 de juliol de 1951 i del Protocol de 31 de gener de 1967 sobre l'Estatut dels Refugiats i de conformitat amb el Tractat de la UE i el Tractat de Funcionament de la UE), a més de la Declaració Universal dels Drets Humans, que consagra el dret de tota persona a buscar asil i gaudir del mateix en qualsevol país, en cas de persecució (art. 14), o la pròpia Constitució Espanyola, (art. 13.4).
 
Aquesta negativa dels Estats va en contra del sentit últim d'aquestes normes i del més bàsic principi de la dignitat humana, a banda de poder comportar la comissió d'un crim internacional, per la qual cosa des de Sabadell es fa una crida a les institucions per tal de mostrar la màxima celeritat en la posada en marxa dels mitjans que siguin necessaris per pal·liar de forma immediata aquesta dramàtica situació.
 
Igualment, el Col·legi d'Advocats de Sabadell es posa a disposició de les administracions en general i dels ajuntaments que conformen els partits judicials de Sabadell i Cerdanyola del Vallés en particular, per tal d'articular una estratègia conjunta d'ajuda als refugiats.
 
COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS

BancSabadell Professional

bancsabadell2

 
 
 
Guardar
Guardar

Cursos de Litigació

 cursos litigacio
 
 
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar
Guardar

Català a la Carta

 
catala a la carta
manifest justicia

Cercar

cursos empresa
Guardar
Guardar
Guardar

Santander Justicia

sant justicia fondorojo RGB
 
Guardar

Llengua Catalana

 
Baner TerminologiaJuridicabanner catala llei PolLing
 
Guardar

Últim@ Instànci@

Últim@ Instànci@

Actualitat

Noticias Jurídicas
 
CICAC Notícies
 
CGAE Actualidad
 
Diario La Ley
 
inmigracion extranjeria