Volver a la página anterior   |   Noticias - Derechos Humanos

La Comissió de Drets Humans de l’Advocacia Catalana se suma a la commemoració del Dia de l’Advocat Amenaçat


22/01/2016


cicacLa Comissió de Drets Humans del Consell de l'Advocacia Catalana es suma a la commemoració del Dia de l'Advocat Amenaçat que es celebra cada any al voltant del 24 de gener i lamenta que encara en molts països del món, advocats i advocades posin en risc les seves vides pel fet d'exercir la seva professió.
 
Des de 2010, en un esforç per lluitar contra aquesta situació, l'Associació d'Advocats Europeus Demòcrates (AED); l'Associació Europea dels Juristes per la Democràcia i els Drets Humans al Món (ELDH) i La Fundació pel Dia de l'Advocat Amenaçat, impulsen el Dia de l'Advocat Amenaçat, amb l'objectiu de visibilitzar la situació d'inseguretat, assassinats, persecucions o amenaces que viuen molts advocats i advocades en l'exercici de la seva professió.
 
Aquest any el focus de la jornada es centra en la situació de l'advocacia a Hondures, país que viu actualment en un clima d'extrema violència social agreujada per la situació de quasi absoluta impunitat amb que es perpetren les agressions i assassinats. A Hondures 18.000 advocats estan inscrits al Col·legi d'Advocats d'Hondures i entre gener i març de 2015 la Comissió Nacional de Drets Humans del país (CONADEH) ha registrat 89 casos de mort violenta de professionals dels dret.
 
Des de la Comissió de DDHH del Consell de l'Advocacia Catalana condemnem fermament els casos de violació de drets dels advocats i advocades en l'exercici de la seva professió i les situacions d'amenaces i atemptats contra al seva integritat física o els seus béns a causa d'exercir la seva professió.
 
Així mateix, demanem a les a les autoritats del diferents Estats l'aplicació dels Principis bàsics sobre el paper dels Advocats, adoptats pel 8è Congrés de l'ONU sobre la Prevenció del Delicte i el Tractament del Delinqüent realitzat a l'Habana el 1990 que estableixen, d'acord amb les garanties vinculades a l'advocacia, que els poders públics han de vetllar per a que advocats i advocades puguin complir totes les seves funcions professionals sense entrebancs, intimidació, ingerència indeguda i que siguin protegits quan la seva seguretat es vegi amenaçada en l'exercici de les seves funcions.
 
En l'àmbit català, l'Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans convoca una concentració d'advocats i advocades togats i altres professionals del món del dret avui divendres a les 13.00 hores, a la Via Augusta 48-50, on és troba situat el Consolat d'Hondures a Barcelona.
 
Comissió de Drets Humans
Volver


Teléfono:
93 726 53 55

Fax:
93 725 87 84

Copyright © 2019 Il·lustre Col·legi de l´Advocacia de Sabadell - CIF: Q0863007A
Inventario de actividades de tratamiento de datos personales
Aviso legal - Política de privacidad y cookies - Mapa web - Producido por Anunzia

NEWSLETTER:
Si quiere estar informado de todas las novedades, envíenos su e-mail:

Utilizamos cookies propias y de terceros para finalidades analíticas y técnicas; tratando datos necesarios para la elaboración de perfiles basados en tus hábitos de navegación. Si sigues navegando, entendemos que consientes su uso.