Volver a la página anterior   |   Noticias - Junta de Gobierno

L'ICASBD s’oposa frontalment al pla de jutjats uniprovincials en matèria de clàusules terra


30/05/2017


icasbdUs informem que la Junta de Govern de l'ICASBD ha acordat manifestar públicament la seva oposició frontal al Pla del Consejo General del Poder Judicial mitjançant el qual es destinaran únicament 54 jutjats a tot Espanya per atendre, de manera exclusiva, totes les reclamacions dels consumidors en matèria de clàusules terra.
 
El nostre degà ha participat activament en la redacció del Manifest que des del CICAC també s'ha fet públic en contra d'aquesta provincialització dels òrgans judicials encarregats d'atendre les reclamacions dels consumidors contra les entitats bancàries, i s'ha mostrat taxatiu i contundent: "Una mesura com aquesta resulta inacceptable; primer, per la seva excepcionalitat, del tot injustificable; i segon, per resultar enormement perjudicial per als ciutadans i ciutadanes que vulguin iniciar accions legals en aquesta matèria".
 
La conclusió, segons el Sr. Hernández Martín, és clara: la mesura busca beneficiar, un cop més, el sector bancari. "Amb una mesura com aquesta es perverteix fins a l'extrem la Justícia de proximitat, perjudicant la part més feble en benefici dels bancs. El ciutadà haurà de desplaçar-se si vol exercir el seu dret d'accés als tribunals, amb les dificultats i el sobrecost que això comporta en molts casos. Sense cap dubte, una mesura dissuasiva".
 
A més a més, les reclamacions en contra d'aquestes entitats aniran a parar a jutjats que naixeran col·lapsats i que no les podran resoldre en un temps raonable, eternitzant-se els procediments i les resolucions.
 
D'altra banda, la dotació d'aquests òrgans -amb jutges en pràctiques al capdavant dels mateixos que difícilment poden justificar la seva pretesa especialització- esdevé un altre punt lamentable.
 
Tal com ha anunciat el Consell de l'Advocacia Catalana, els advocats i advocades catalans pensen recórrer per la via contenciosa administrativa aquesta mesura que des de Sabadell qualifiquem de vergonyosa i que, a més a més, s'ha pres sense comptar en cap moment amb l'opinió del nostre sector professional.
 
Des de l'ICASBD confiem que s'aconsegueixi la retirada d'aquesta iniciativa, emprenent totes les accions possibles encaminades a aquest objectiu.
 
Cordialment,

LA JUNTA DE GOVERN
Volver


Teléfono:
93 726 53 55

Fax:
93 725 87 84

Copyright © 2020 Il·lustre Col·legi de l´Advocacia de Sabadell - CIF: Q0863007A
Inventario de actividades de tratamiento de datos personales
Aviso legal - Política de privacidad y cookies - Mapa web - Producido por Anunzia

NEWSLETTER:
Si quiere estar informado de todas las novedades, envíenos su e-mail:

Utilizamos cookies propias y de terceros para finalidades analíticas y técnicas; tratando datos necesarios para la elaboración de perfiles basados en tus hábitos de navegación. Si sigues navegando, entendemos que consientes su uso.