Volver a la página anterior   |   Noticias - Junta de Gobierno

VII Jornades de Juntes de Govern de Granada


15/06/2017


icasbdLes Bones Pràctiques en l'Advocacia han estat les protagonistes de les VII Jornades de Juntes de Govern que van celebrar-se a la ciutat de Granada entre el 31 de maig i el 2 de juny d'enguany.
 
La inauguració de les Jornades va tenir lloc el dimecres 31 de maig en el Palau de Congressos de Granada amb la intervenció de Victoria Ortega, presidenta del Consell General de l'Advocacia Espanyola; el president del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, Lorenzo Jesús del Riu; el degà del Col•legi d'Advocats de Granada, Eduardo Torres, la consellera de Cultura de la Junta d'Andalusia, Rosa Aguilar, i l'alcalde de Granada, Francisco Conca. La presidenta de l'Advocacia va destacar al seu parlament el paper de les advocades i els advocats en la defensa dels més vulnerables i d'aquells qui pateixen les desigualtats socials, expressant el compromís de l'Advocacia per tal que l'accés a la justícia sigui igualitari i de buscar l'excel•lència en el Torn d'Ofici.
 
Durant les Jornades, a les quals hi van assistir prop de 1.000 persones entre congressistes i ponents, s'han abordat temes actuals de gran interès per a la professió, destacant la innovació en l'Advocacia; el finançament, els serveis i competències en els Col•legis d'Advocats; la protecció de dades i la ciberseguretat; i el futur de l'Advocacia, reptes i nous nínxols de treball.
 
Aquests temes s'han estructurat en quatre ponències i nou tallers simultanis. Les quatre ponències van anar seguides de debat i conclusions.
 
El dijous 1 de juny van iniciar-se les jornades de treball. La primera ponència va tenir com a tema principal Advocacia, Justícia i Assumptes Públics. La segona ponència va abordar el Finançament, Serveis i Competències dels Col•legis d'Advocats. Ja el dia 2 de juny, van tenir lloc la tercera i quarta ponències, la primera del dia sobre protecció de dades i ciberseguretat, i la quarta i última sobre el futur de l'Advocacia; Reptes i nous nínxols de treball; La intel•ligència artificial.
 
Després de les ponències van tenir lloc, de forma simultània, nou tallers de Bones Pràctiques on s'han presentat, debatut i premiat les millors pràctiques dels Col•legis d'Advocats per millorar la Justícia i la vida dels ciutadans. Es va triar una per cadascuna de les temàtiques dels tallers, nou en total, d'entre totes les més de 150 presentades pels Col•legis i de les quals s'havien seleccionat prèviament vuit per taller. L'objectiu és un millor exercici professional i una Justícia més eficaç.
 
Els temes dels tallers van ser: Organització, gestió i innovació; Serveis i prestacions dels Col•legis a col•legiats i ciutadans; Formació; Torn d'Ofici i SOJ; Deontologia; Comunicació i Marca Advocat; Mediació i Arbitratge; Drets Humans i Conciliació en l'Advocacia.
 
Apuntar també que, a la cerimònia de clausura, que va presidir el Ministre de Justícia, Rafael Català, diversos assistents a les jornades van abandonar la sala en senyal de protesta contra les polítiques en matèria de Justícia del Govern de l'Estat, i més concretament sobre la darrera mesura de concentració dels assumptes sobre clàusules terra en jutjats uniprovincials.
 
Consulteu aquí les CONCLUSIONS DE LES JORNADES.
 
La Junta de Govern
Volver


Teléfono:
93 726 53 55

Fax:
93 725 87 84

Copyright © 2019 Il·lustre Col·legi de l´Advocacia de Sabadell - CIF: Q0863007A
Inventario de actividades de tratamiento de datos personales
Aviso legal - Política de privacidad y cookies - Mapa web - Producido por Anunzia

NEWSLETTER:
Si quiere estar informado de todas las novedades, envíenos su e-mail: